Ιστορική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου της Λαύρας Κιέβου από τον Μητροπολίτη Επιφάνιο (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με την παρουσία πλήθους πιστών, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, τέλεσε την ιστορική πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Χριστουγέννων, στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Λαύρα Κιέβου.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, έλαβε την άδεια από τις αρχές για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την ημέρα των Χριστουγέννων, μετά από ειδικό αίτημα που υπέβαλε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Πολτάβα και Κρέμεντσουκ Φεντίρ, ο Αρχιεπίσκοπος Ρίβνε Ιλαρίων, ο Αρχιεπίσκοπος Βίσχοροντ Αγκαπίτ, ο Επίσκοπος Λουγκάνσκ και Στάρομπιλ Λαυρέντιος, συλλειτούργησαν μαζί με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, Ρουσλάν Στέφαντσουκ, ο υπουργός Πολιτισμού Ολεκσάντρ Τκατσένκο, βουλευτές και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος ενώ παραβρέθηκαν και περίπου 300 εκπρόσωποι των τοπικών (ουκρανικών) και διεθνών μέσων ενημέρωσης που προσήλθαν για να καλύψουν το ιστορικό γεγονός.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο κ. Επιφάνιος απηύθυνε το μήνυμα των Χριστουγέννων, ενώ διάβασε και ειδική προσευχή για την χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο, για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται τη ώρα και για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας.