Ιερώνυμος σε Οικουμενικό Πατριάρχη και Πατριάρχη Αντιοχείας: Είμαστε στο πλευρό των λαών σας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το απόγευμα ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη.

Οι συνομιλίες των τριών Προκαθημένων, αφορούσαν στην τραγική κατάσταση που εκτυλίσσεται σε Τουρκία και Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ δήλωσε για άλλη μία φορά την ετοιμότητα της Εκκλησίας και των πιστών, να συνδράμουν με κάθε μέσο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τη συμπαράσταση και τις προσευχές του ίδιου αλλά και του ελληνικού λαού, καθώς και την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους χιλιάδες πληγέντες από την καταστροφή.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αντιοχείας περιέγραψε μια τραγική κατάσταση που επικρατεί στις πόλεις της Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, οι οποίες και επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό.

Όπως τόνισε στη συνομιλία του με τον κ. Ιερώνυμο, έχουν ισοπεδωθεί πολλά κτήρια, τα θύματα είναι πολλά και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αριθμό που θα αυξηθεί στις επόμενες ημέρες, ενώ αναφέρθηκε σε τεράστιες ζημιές που έχουν προκληθεί στις χριστιανικές Εκκλησίες της περιοχής.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως ο ελληνικός λαός θα σταθεί στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου συνανθρώπου του, καθώς και ότι η Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκεται δίπλα στον λαό της Συρίας που δοκιμάζεται από πρωτοφανή καταστροφή.