Ιερέας στα Χανιά: Δεν θα υπακούσω, θα κάνω τον Μεγάλο Αγιασμό

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστολή διαμαρτυρίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, απέστειλε ο πατήρ Δημήτριος Κοκολινάκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και την ημέρα των Θεοφανείων δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως αναφέρει στην επιστολή ο πατήρ Δημήτριος, με τα ανωτέρω μέτρα «προσβάλλονται και πάλι τα ατομικά και συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πιστών Ορθόδοξων Χριστιανών» και σκοπός του με την εν λόγω επιστολή είναι να δηλώσει την αντίθεση του.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ, αξιότιμε κε Διευθυντά,

Διανύοντας τις άγιες αΥτές Ημέρες του Δωδεκαημέρου, θεώρησα καθήκον και Ιερή Υποχρέωσή μου, να σας Απευθύνω την παρούσα Επιστολή.

Με τις νέες όλως αντισυνταγματικές εξαγγελίες της Ελληνικής Κυβερνήσεως, επιβάλλεται για άλλη μία φορά, η τέλεση ιεροπραξιών κεκλεισμένων των θυρών καθ’ όλες τις επόμενες άγιες ημέρες, η μη τέλεση του Μέγα Αγιασμού των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους κοκ.

Με τα ανωτέρω μέτρα, προσβάλλονται και πάλι τα ατομικά και συνταγματικώς κατοχυρωμένα, δικαιώματα των πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών, και σκοπός μου με την παρούσα διαμαρτυρία, είναι να δηλώσω επωνύμως και ευθαρσώς, την αντίθεσή μου σε αυτή την ΚΥΑ, καθώς, δι’ αυτής έχουμε κατάφωρη κατάλυση του Συντάγματος από τα ίδια τα όργανα της Πολιτείας και συνεπεία αυτού, υποχρεούμαι να αντισταθώ με κάθε μέσο στην κατάλυση αυτή και στην παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών (άρθρο 3, 13 , 25 και 120 του Συντάγματος), οι οποίοι καλούνται να απέχουν από τον Εκκλησιασμό, την Θεία Κοινωνία και τον Μέγα Αγιασμό.

Είχα τη βούληση, συνεπώς, ως ιερέας του Ι.Ναού Αγ. Γεωργίου Κατσιφαριανών Χανίων, να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή μου, γνωστοποιώντας παράλληλα τόσο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, όσο και στον κ. Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ να υπακούσω σε παράνομες, αντισυνταγματικές και αντιχριστιανικές «εντολές», που προσβάλλουν τόσο έμάς ως πρόσωπα-χριστιανούς, όσο και την ίδια την πίστη μας και τον Θεό, και ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΕΧΩ από την τέλεση των Ακολουθιών, τη Θεία Κοινωνία και το Μέγα Αγιασμό, κατά τις ημέρες αυτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, και όχι μόνο.

Μετά από την επονείδιστη, αυθαίρετη και παράνομη αυτή συμπεριφορά της ίδιας της Πολιτείας, θεώρησα υποχρέωσή μου να σας απευθύνω αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, κοινοποιώντας την παράλληλα στον κ. Εισαγγελέα, αλλά και δημοσιοποιώντας την, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα σε όλους τους Έλληνες Πολίτες, για το εάν έχουμε πλέον δημοκρατικό πολίτευμα, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα των πολιτών, η αυτό έχει και επισήμως καταλυθεί.

Μετά ταύτα, σας εύχομαι ολόψυχα Καλή κι Ευλογημένη νέα Χρονιά.

Χανιά, 2 Ιανουαρίου 2021

Ο αναφέρων

π.Δημήτριος Κοκολινάκης Ορθόδοξος ιερέας».