Ιερατική Σύναξη και κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης Και Τυρνάβου

Την πρώτη για το Νέο Έτος Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου συνεκάλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, παρουσία και των Επισκόπων Σωζοπόλεως κ. Κυριακού και Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου.

Ο Μητροπολίτης μίλησε πατρικώς στους κληρικούς, έκανε αναφορά στους τρόπους της ποιμαντικής μας παρουσίας στον κόσμο φέροντας ως παράδειγμα την αντίστοιχη παρουσία του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα και στους αγώνες του για να κηρύξει το μήνυμα του Ευαγγελίου, τους ενημέρωσε για τρέχοντα διαδικαστικά θέματα της τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την παρουσία των δύο Βοηθών Επισκόπων του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Με τη σειρά του ο Επίσκοπος Μαγνησίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτης για την αγάπη και τη φιλοξενία του, ενώ απευθυνόμενος σε όλη την ιερατική οικογένεια εξέφρασε τη συγκίνηση του που βρίσκεται κοντά μας αυτή τη φορά ως Επίσκοπος της Εκκλησίας και ζήτησε τις προσευχές όλων για τη διακονία του στην μακρινή Αυστραλία.

Πριν ολοκληρωθεί η Σύναξη, τελέστηκε η ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας, ενώ αφού όλοι έλαβαν τις ευλογίες των Αρχιερέων, μετέβηκαν όπισθεν του Ιερού Βήματος, όπου ο κ. Χριστόδουλος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, από τον οποίο έλαβε και τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης.