Ιερά Σύνοδος: Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου προωθούν την ουδέτερη γονεϊκότητα

Μήνυμα προς τον λαό απηύθυνε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την Κυριακή, αναφορικά με τη θέσπιση του “πολιτικού γάμου” των ομοφυλοφίλων και τις συνέπειες που επιφέρει στο οικογενειακό δίκαιο.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου διαβάστηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της χώρας και διανεμήθηκε το φυλλάδιο “Προς τον Λαό”, που περιείχε τις επίσημες θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του θέματος.

Αφού ενημέρωσε πως η Ιεραρχία συζήτησε το θέμα με νηφαλιότητα, έλαβε τις αποφάσεις της, οι οποίες και ανακοινώθηκαν, εξηγεί ότι οι Οικουμενικές και οι Τοπικές Σύνοδοι θέσπισαν όρους για την ορθόδοξη πίστη και τους ιερούς κανόνες, που καθορίζουν τα όρια μέσα στα οποία πρέπει να κινούνται όλα τα μέλη της, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί.

Απευθυνόμενη στους πιστούς, η Ιερά Σύνοδος υπογραμμίζει ότι όπως ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους, καλούς και κακούς, Αγίους και αμαρτωλούς, αυτό κάνει και η εκκλησία. “Άλλωστε η Εκκλησία είναι πνευματικό νοσοκομείο που θεραπεύει τους ανθρώπους χωρίς να αποκλείει κανέναν”, αναφέρει.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι η εκκλησία αγαπά όλα τα παιδιά της και ασκεί την “φιλάνθρωπη αγάπη της, αρκεί βέβαια να το θέλουν και οι ίδιοι και να ζουν πραγματικά στην Εκκλησία”.

Κάνει λόγο για ιερότητα της ένωσης ανδρός και γυναίκας η οποία παραπέμπει στη σχέση του Χριστού και της Εκκλησίας, καθώς και ότι “ο χριστιανικός Γάμος δεν είναι απλή συμφωνία συμβίωσης αλλά ιερό μυστήριο, δια του οποίου ο άνδρας και η γυναίκα λαμβάνουν τη Χάρη του Θεού για να προχωρήσουν προς τη θέωσή τους. Ο πατέρας και η μητέρα είναι συστατικά στοιχεία της παιδικής και της ενήλικης ζωής”.

Στο θέμα του «πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων», η Ιερά Σύνοδος όχι μόνον δεν μπορεί να σιωπήσει, αλλά πρέπει να ομιλήσει, από αγάπη και φιλανθρωπία σε όλους. Γι᾽ αυτό η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην πρόσφατη απόφασή της με ομόφωνο και ενωτικό τρόπο, για λόγους τους οποίους αιτιολόγησε, δήλωσε ότι «είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο».

“Και αυτή η σαφής απόφασή της στηρίζεται στο ότι «οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και την μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεικότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλοφίλων ενηλίκων».

Επί πλέον, η θέσπιση της «υιοθεσίας παιδιών» «καταδικάζει τα μελλοντικά παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεικών ρόλων», αφήνοντας δε ανοικτό παράθυρο για την λεγόμενη «παρένθετη κύηση», που θα δώσει κίνητρα «για την εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών» και αλλοίωση του ιερού θεσμού της οικογενείας.

Όλα τα ανωτέρω η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει σε όλα τα μέλη της «με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και αγάπης», διότι όχι μόνον ο λεγόμενος «γάμος των ομοφυλοφίλων» είναι ανατροπή του Χριστιανικού Γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας, αλλάζοντας το πρότυπό της, αλλά και διότι η ομοφυλοφιλία έχει καταδικαστεί από την σύνολη εκκλησιαστική παράδοση, αρχής γενομένης από τον Απόστολο Παύλο (Ρωμ. 1,24-32), και αντιμετωπίζεται με την μετάνοια, η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής”.

Υπενθυμίζεται ότι η Εγκύκλιος που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέφερε ότι “ο «γάμος των ομοφυλοφίλων» είναι ανατροπή του Χριστιανικού Γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας”.

 

Δείτε παρακάτω το μήνυμα “ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ” της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος: