Ιερά Σύνοδος: Έως 15 Απριλίου οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Εγκύκλιο σημείωμα εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Εκκλησία της Ελλάδος και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το σχολικό έτος 2022-2023 .

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων αποσπάσεως των ενδιαφερομένων για την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Διορθόδοξο Κέντρο, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ξεκίνησε στις 5 Απριλίου και λήγει την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 15:00 μ.μ.

Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικώς μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχειρίσεως Προσωπικού Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής, δεν θα υφίσταται καμία πιθανότητα εξετάσεως εκπροθέσμου αιτήσεως.

Παρατίθεται η σχετική Εγκύκλιος:

Προς
την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών και
τας Ιεράς Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος

Επ’ αφορμή της υπ’ αριθ. 38346/Ε2/4.4.2022 (ΑΔΑ: ΨΑΡΝ46ΜΤΛΗΠΣΝ) Αποφάσεως της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων περί των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως εις φορείς αρμοδιότητος του αυτού Υπουργείου διά το εκπαιδευτικόν έτος 20222023, ως και της σχετικής υπ’ αριθ. πρωτ. 39039/Θ1/5.4.2022 επιστολής του Γενικού Γραμματέως Θρησκευμάτων κ. Γεωργίου Καλαντζή, αμφοτέρων επισυναπτομένων τω παρόντι, γνωρίζομεν υμίν ότι η προθεσμία διά την υποβολήν των αιτήσεων αποσπάσεως εκπαιδευτικών ενδιαφερομένων ίνα αποσπασθούν εις την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος, εις το Διορθόδοξον Κέντρον, εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών και εις τας Ιεράς Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήρχισε την 5.4.2022 και λήγει την Παρασκευήν 15.4.2022 και ώραν 15:00.

Αι αιτήσεις των εκπαιδευτικών, ως διαλαμβάνεται εις την ως ανωτέρω πρόσκλησιν, δέον όπως υποβληθούν ηλεκτρονικώς μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχειρίσεως Προσωπικού Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως. Μετά το πέρας της προθεσμίας ταύτης, ουδεμία πιθανότης εξετάσεως εκπροθέσμου αιτήσεως υφίσταται.

Όθεν παρακαλούμεν υμάς, όπως:

α) ενημερώσητε σχετικώς τους ενδιαφερομένους, ιδίως περί της αυστηράς προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων,
β) αποστείλητε το αργότερον έως της Τετάρτης 4.5.2022 εις την Αρχιγραμματείαν της Ιεράς Συνόδου τας επιστολάς των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, δι’ ων δηλούται η σύμφωνος γνώμη αυτών προς διενέργειαν των αιτουμένων αποσπάσεων, μετ’ αντιγράφου των υποβληθεισών ηλεκτρονικών αιτήσεων, ίνα αύται εν συνεχεία προωθηθούν αρμοδίως εις την Γενικήν Γραμματείαν Θρησκευμάτων. Αυτονόητος προϋπόθεσις εκφοράς συμφώνου γνώμης είναι ο εκπαιδευτικός, εις ον αφορά η σύμφωνος γνώμη του οικείου Μητροπολίτου, να έχη προηγουμένως υποβάλει εμπροθέσμως αίτησιν αποσπάσεως, και
γ) συμπληρώσητε το επισυναπτόμενον αρχείον excel και αποστείλητε αυτό το ίδιον ανυπόγραφον (όχι εκτυπωμένον ή σαρωμένον ή εις οιανδήποτε άλλην μορφήν) αποκλειστικώς και μόνον εις την ηλεκτρονικήν διεύθυνσιν arxigrammateia@gmail.com, ομοίως έως της 4.5.2022.

Υπενθυμίζεται ότι, ως επισημαίνεται εις την ως ανωτέρω επιστολήν, το Υπουργείον Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν θα εξετάση καμίαν αίτησιν αποσπάσεως εκπαιδευτικού εις φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, εάν δεν έχει κατατεθή η σχετική επιστολή της ενδιαφερομένης εκκλησιαστικής αρχής εις την Γενικήν Γραμματείαν Θρησκευμάτων μέσω της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου.

Εντολή και Εξουσιοδοτήσει της Ιεράς Συνόδου

Ο Αρχιγραμματεύς

† Ο Ωρεών Φιλόθεος