Ιερά Σύνοδος: Ακυρώνονται λόγω των καιρικών φαινόμενων οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Φωτίου

Στην ακύρωση των προγραμματισμένων για τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, εκδηλώσεων προς τιμή του προστάτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αγίου Φωτίου, προχώρησε η Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική.

Ειδικότερα, και κατόπιν εντολής του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, θα τελεστεί μόνο ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου στη Μονή Ασωμάτων Πετράκη από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Θεόφιλο.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνεται ότι ο εορτασμός του Προστάτου Αυτής, εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου Πατιάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είχε προγραμματισθεί για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν από σήμερα στην περιοχή.

Κατόπιν εντολής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα τελεσθεί μόνον ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο.