Ιερά Πανήγυρις στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Salzburg

Η Ενορία Αγίου Δημητρίου Salzburg τίμησε την μνήμη του Προστάτου Αγίου της Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλύτου, την ημέρα της Μνήμης του, Τρίτη 26η Οκτωβρίου 2021, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος μετά του Αρχιμανδρίτου Π. Ηλία, Εφημερίου της Ενορίας και του Αρχιδιακόνου της Ι.Μ.Α. Π. Μαξίμου, παρουσία ενοριτών και επισκεπτών.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη σημασία της Θείας Λειτουργίας και στους δεσμούς της με τους Αγίους Μάρτυρες της Εκκλησίας. Κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή υπενθύμισε την συνήθεια των Χριστιανών της Αρχαίας Εκκλησίας να τελούν τη Θεία Ευχαριστία επί των ιερών τάφων των ενώπιον των δημίων μαρτυρησάντων την Αλήθεια και διά βασάνων θανατωθέντων Αγίων ανδρών και γυναικών. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την κατάθεση των τιμίων Λειψάνων των Αγίων, υπενθύμισε ο Ποιμενάρχης, κάτω από την Αγία Τράπεζα η στο ιερό Αντιμήνσιο. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την τιμή της Μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου η οποία ξεπέρασε τα τοπικά όρια και επί αιώνες εορτάζεται από όλη την Ορθόδοξο Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι το παράδειγμα Του Μεγαλομάρτυρος Αγίου είναι επίκαιρο για κάθε πιστό, καθώς όλοι καλούμεθα να λάβωμε μία σαφή απόφαση στη ζωή μας : αφιερώνομε τα πάντα σε μια επιτυχή σταδιοδρομία η φροντίζομε με καθαρή συνείδηση να ακολουθήσωμε μια πορεία ζωής με το Χριστό που οδηγεί στην ένωση μαζί του και στην αιωνία Ζωή; “Ας γίνωμε μάρτυρες και ομολογητές της Αληθείας, του μόνου αληθινού Θεού, με την πεποίθηση ότι Σωτήρας μας είναι ο Χριστός και Εκείνος είναι ο Θεός. Το χαρμόσυνο αυτό μήνυμα είμαστε υπεύθυνοι να μεταφέρωμε στους ανθρώπους όλου του κόσμου” κατέληξε, κλείνοντας τον πανηγυρικό λόγο του ο Μητροπολίτης Αυστρίας.

Ακολούθησε η τέλεση της ιεράς Αρτοκλασίας υπέρ ενισχύσεως και ευοδώσεως του Αυστριακού Λαού με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου του καθώς και υπέρ των πασχόντων και των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ των κατά την δεξίωση που παρατέθηκε από την Ενορία Αγίου Δημητρίου Salzburg.