Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄: Εορτασμός Εθνικών Επετείων

Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ πραγματοποίησε εκδήλωση εορτασμού των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος τόνισε τη σημασία της Εθνεγερσίας του 1821 και του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 ως αστείρευτων πηγών θάρρους και δύναμης για τον Ελληνισμό και κυρίως για την Κύπρο. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου.

Στην ομιλία, την οποία ανέγνωσε εκ μέρους του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου, ο Γ.Δ. του Υπουργείου των Εξωτερικών Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου επισήμανε τη σημαίνουσα παρουσία των Κυπρίων στους αγώνες του Ελληνισμού, από το 1821 έως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ανέπτυξε εναργώς τη σημασία των Εθνικών Αγώνων. Ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία «Η φωνή της Κερύνειας», υπό τη διεύθυνση του κ. Ιάκου Δημητρίου, με σολίστ την κα Τασούλα Βορκά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο. Το Ίδρυμα ευχαριστεί θερμά τη χορωδία για την άρτια καλλιτεχνική παρουσία και τον κόσμο για την αθρόα παρουσία.