Η βάπτιση του παιδιού του Στ. Κασελάκη

Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Δεν ξέρω πόσα γνωρίζει ο Στέφανος Κασελάκης από Εκκλησία. Μάλλον ελάχιστα. Η ηγεσία της Εκκλησίας τον αντιμετωπίζει σαν «ένα συμπαθητικό νεαρό». Το είπε και ο Πατριάρχης που τον συνάντησε, το λέει και ο Ιερώνυμος απ’ ότι μου μετέφεραν.

Από Εκκλησία πάντως δεν φαίνεται να ξέρει «το παιδί», πέρα από τα βασικά. Χριστούγεννα και Πάσχα, που λένε. Μόνη πολιτική θέση που αφορά στην Εκκλησία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – μην το ξεχνάμε αυτό- την εξέφρασε στο βίντεο που πρωτοπαρουσιάστηκε. Ζήτησε χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους.

Τη γνωστή καραμέλα που λένε όλοι χωρίς να την εξειδικεύει κανείς. Υπενθυμίζω την ιδιότητά του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί από τις πολλές εμφανίσεις στα πρωινάδικα (που λέει και ο Στ. Κούλογλου), έχει θεωρηθεί περισσότερο τηλεπερσόνα και λιγότερο θεσμικό πρόσωπο.

Πόσα απίδια

Ο Στ. Κασελάκης από εδώ και πέρα, κατά τους νόμους της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, εμφανίζεται ως ένας παντρεμένος άνδρας. Δεν γνωρίζω τι λέει η νομοθεσία της Πολιτείας για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όμως έχουν το δικαίωμα με τον σύζυγο Τάιλερ να υιοθετήσουν παιδί ή να το κάνουν με παρένθετη μητέρα τότε εκεί θα αρχίσουν τα … τέλια για την Εκκλησία.

Το παιδί θα είναι νομικά αναγνωρισμένο με δύο γονείς (πατέρα και πατέρα) από κοτζάμ Αμερική. Να πούμε και ένα υποθετικό αλλά όχι και απίθανο να το δούμε σύντομα σενάριο. Γιατί όπως λέει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΣΥΡΙΖΑ η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τη φαντασία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως ορθόδοξος χριστιανός θα πάει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και θα του ζητήσει να του βαπτίσει το παιδί. Αγόρι κατά προτίμηση. Τι θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος; Θα του πει όχι του δυνητικά υποψήφιου Πρωθυπουργού της χώρας; Έστω και αν το σόι από την Αμερική θέλει να γίνει η βάπτιση και να δουν και λίγο… θάλασσα οι συγγενείς.

Ο Κασελάκης θα ζητήσει να γίνει η βάπτιση σε ναό της Γλυφάδας. Εκεί που είναι οι… πλούσιοι. Τι θα πει ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος; Θα του πει κι αυτός όχι;

Το πιθανότερο είναι πως θα πάνε και θα φωτογραφηθούν όλοι μαζί με χαμόγελα και τυμπανοκρουσίες. Εκεί να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο αρχιερατικός σάκος.

Ο ένας τα μάτια του άλλου

Τι παραπάνω δηλαδή έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος όταν βάπτισε τα παιδιά του ομόφυλου ζευγαριού στην Γλυφάδα, το οποίο να σημειωθεί, στηρίζει ποικιλοτρόπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο;

Τα ίδια που θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας με το παιδί του Στ. Κασελάκη. Τόσο απλά. Ιδιαίτερα ο Γλυφάδας που ένιπτε τα χέρια του και έφερε το θέμα στην Ιερά Σύνοδο, τάχα μου ενοχλημένος.

Αντί λοιπόν η Εκκλησία να δει συνολικά τις περιπτώσεις και να παρουσιάσει μια ενιαία γραμμή για το πως θα το χειρίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις, κοιτάνε υποκριτικά να βγάλουν ο ένας τα μάτια του άλλου. Αυτά δημόσια πάντα. Μέχρι να τους σκάσει η βόμβα και αυτών στα χέρια.

“Μελχισεδέκ”

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια”