Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Άγιο Δημήτριο (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) (upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:25

Με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα και συλλείτουργούς του τους Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνο και Λαγκαδά κ. Πλάτωνα, τελέστηκε το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε η επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 13:30 μ.μ.θα παρατεθεί γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας και στις 18:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Αύριο θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

ΠτΔ: Μας εμπνέει το παράδειγμα όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας

Στην επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.

«Ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου γιορτάζουμε και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό, ένα σπουδαίο ορόσημο

στην ιστορία του έθνους μας.Η 26η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης όλων εκείνων που, με πίστη στις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει πάντα και μας καθοδηγεί.Χρόνια πολλά!», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

Ν. Δένδιας: Η Θεσσαλονίκη έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα

«Η Θεσσαλονίκη έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

«Σήμερα, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τις νικηφόρες μάχες του ελληνικού Στρατού, είναι πάντα μία σημαντική μέρα. Η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα. Πρωτεύουσα πόλη των Βαλκανίων.

Έχει ενσωματώσει τα σημαντικότερα πνευματικά ρεύματα της Ελλάδας και της Χερσονήσου, ιδιαίτερα, μάλιστα, το πολύ σημαντικό πνευματικό οικοδόμημα της ύστερης βυζαντινής περιόδου. Υπό την έννοια αυτή, λοιπόν, η Θεσσαλονίκη έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα.

Και εύχομαι σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ακριβώς για αυτό το λαμπρό της μέλλον», δήλωσε ο κ. Δένδιας.