Η τελετή απονομής των τίτλων των αποφοίτων της Σχολής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου 2022 έλαβε χώρα η τελετή απονομής των τίτλων των αποφοίτων της Σχολής του Πατριαρχείου «Άγιος Γεώργιος» στη Ραμάλλα.

Η τελετή αυτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών σε ξενοδοχείο της πόλεως τη τιμητική παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, που συνοδεύτηκε από τον Αρχιγραμματέα Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο, τον Πρεσβύτερο π. Αίσσα Μούσλεχ, τον Αρχιμανδρίτη π. Γαλακτίωνα, τον Πρεσβύτερο π. Στέφανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Πρόεδρο της Επιτροπής του Παλαιστινιακού κράτους επί Εκκλησιαστικών θεμάτων κ. Ράμζη Χούρη, τη Διευθυντρία του Γραφείου του κ. Χάννε Αμήρε, τον Αρχιεπίσκοπο Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ και τον Διευθυντή των Σχολών του Πατριαρχείου Δυτικής Όχθης κ. Όδε Καουάς, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα, εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας της Παλαιστινιακής Αυτονομίας, 33 αποφοίτους, τους γονείς τους και άλλους.

Η τελετή άρχισε με την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδος, του Εθνικού Παλαιστινιακού Ύμνου, ύμνου αφιερωμένου στην προσφάτως δολοφονηθείσα Παλαιστινία εθνομάρτυρα Shireen Αbu Akleh, του καλωσορίσματος του Πατριάρχη, την ανάγνωση της Περικοπής από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο «υμείς εστέ το φως του κόσμου» και της περικοπής από την προς Κορινθίους Α΄ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, την ανάγνωση αποσπάσματος από το Κοράνι, του ύμνου της Σχολής και στη συνέχεια ακολούθησε η παράδοση της σκυτάλης από τους αποφοίτους του Σχολικού Έτους 2021 – 2022 στους τελειόφοιτους του 2022 – 2023.

Κατόπιν, μίλησε ο Διευθυντής της Σχολής κ. Τζελάλ Μουχάισον, υπογραμμίζοντας το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο της Σχολής, το οποίο αποδεικνύεται από τον αριθμό των εισαγομένων αποφοίτων της Σχολής στις Πανεπιστημιακές Σχολές και την ηθική και υλική συμπαράσταση του Πατριαρχείου στο έργο αυτό.

Ακολούθησε τιμητική μνεία μαθητών που αρίστευσαν με βαθμό 98,50 /100, η προσφώνηση των μαθητών και των μαθητριών στην αραβική και την αγγλική γλώσσα, καθώς και Παλαιστινιακά άσματα και παραδοσιακοί Παλαιστινιακοί χοροί και εψάλη ο ύμνος των Παλαιστινίων Μαρτύρων από την απόφοιτο της Σχολής του 2016 Ταμάρα Αμπού Λέιλε.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον λόγο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου δια στόματος του π. Αΐσα Μούσλεχ, τονίζοντας ότι το έτος αυτό, το 18ο της Σχολής είναι αφιερωμένο στην ηρωΐδα Shireen Αbu Akleh.

Μόλις ολοκληρώθηκε ο λόγος, δόθηκε ανθοδέσμη στον Πατριάρχη, ο Οποίος από τη σκηνή επέδωσε σε κάθε απόφοιτο τον τίτλο και τις ευχές: «καλήν επιτυχίαν, καλήν σταδιοδρομίαν, καλάς σπουδάς».

Στο τέλος, έγινε τιμητική μνεία και επίδοση τιμητικής πλακέτας σε όσους διακρίθηκαν σε επιδόσεις εκπαιδευτικού έργου, αλλά κυρίως στους γονείς της ηρωΐδος Shireen Αbu Akleh, η οποία δολοφονήθηκε, και λόγος υπέρ αυτής από τον εκπρόσωπο της Al Jazeera Φαϊζ Αμπού Σαμήρ.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων