Η τεχνολογία στην υπηρεσία της… Παναγίας

Πρώτη φορά στα χρονικά είδα την τεχνολογία να μπερδεύεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με τα πνευματικά ζητήματα. Το ιδιόμορφο θρησκευτικό – τεχνολογικό κουΐζ τέθηκε πρόσφατα στην Τήνο. Ανήμερα της εορτής της ευρέσεως της Εικόνας της Θεοτόκου στην Τήνο και παρουσία χιλιάδων προσκυνητών απ’ όλη την Ελλάδα σε μία εκδήλωση που οι ντόπιοι την αποκαλούν «φαναράκια», ο υποτιθέμενος δεξιών πεποιθήσεων δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ το εξής αμίμητο:

«Η εύρεση της Αγίας Εικόνας», επισήμανε, «έχει μεγάλες αντιστοιχίες με το… πρότζεκτ εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη γη των πατέρων μας και όπως οι πατέρες μας πήραν τα φανάρια για να βρουν την Αγία Εικόνα έτσι και εμείς πρέπει να πάρουμε τα δικά μας φανάρια για να διώξουμε τους καταπατητές που ήρθαν να μολύνουν με τις ανεμογεννήτριες τη γη μας».

Έτσι λοιπόν έμαθα και εγώ και μάθατε και εσείς ότι εκτός από την Παναγία τη Μεγαλόχαρη και την Παναγία την Ευαγγελίστρια θέλει ο δήμαρχος να μας προτείνει και την Παναγία την… ανεμογεννήτρια. Τώρα αν το πρότζεκτ που θέλει πάση θυσία να αποτρέψει δημιουργήσει θέσεις εργασίας και εισόδημα για τους νησιώτες της Τήνου προφανώς αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο…

Ο «Μανικετοκούμπιος»

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο. Η διαχρονική αυτή ρήση ισχύει δυστυχώς σε πάμπολλες περιπτώσεις σε ανθρώπους που υποτίθεται έχουν ταχθεί να διακονούν τον Ύψιστο και να ποιμαίνουν τους ανθρώπους. Μου μετέφεραν ένα περιστατικό που αρνούμαι να πιστέψω ειλικρινά.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ένας κληρικός πουυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια στη Σύνοδο – ελέω του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου- και αρέσκεται στα ακριβά μανικετόκουμπα που δε λείπουν ποτέ από καμία εμφάνισή του, στράφηκε με τον πλέον απρεπή και ασεβή τρόπο κατά του αγαπημένου παιδιού του Χριστόδουλου και πλέον αδικημένου τα τελευταία δέκα χρόνια στην Εκκλησία, μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητου.

Ο κ. Θεόκλητος που στην κρίση του 2005 που ταλάνισε την Εκκλησία με την «αποκάλυψη» των υποτιθέμενων σκανδάλων ήταν αυτός που έβαλε μπροστά την ψυχή του και τη θέση του για να προστατεύσει τον πνευματικό του πατέρα παραιτούμενος από το θρόνο της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων που με πολλή επιτυχία ποίμαινε από το 1999.

Ο εν λόγω αρχιμανδρίτης «μανικετοκούμπιος», όπως τον αποκαλούν οι κληρικοί στη Μονή Πετράκη θέλει να εκλεγεί μητροπολίτης. Δικαίως. Έχει κι αυτός δικαίωμα και έχει αδικηθεί στο παρελθόν. Φαίνεται να διαβλέπει μια ευκαιρία για τη μητρόπολη Παραμυθίας. Μου είπαν όμως ότι δεν δίστασε σε συνέντευξή του στον επαρχιακό τηλεοπτικό σταθμό «Art TV» και στην εκπομπή «Ελεύθερα» που επιμελείται ο Βαγγέλης Μάστορας να αναφέρει τα προσόντα και τα ταλέντα του για την εκλογή του στη Θεσπρωτία (καλώς μέχρι εδώ αφού έχει τις προϋποθέσεις) αλλά… ξέφυγε.

«Σταύρωσε» τον μητροπολίτη Βρεσθένης ως κληρικό του οποίου οι υποθέσεις του παρελθόντος δεν έχουν κλείσει και άρα δεν του επιτρέπουν σε καμία περίπτωση να διεκδικήσει την εκλογή του σε αυτή ή και σε οποιαδήποτε άλλη μητρόπολη. Πιστεύω ότι είτε δεν εκφράστηκε σωστά είτε τον έχουν παρασύρει κακοί σύμβουλοι. Δεν εξηγείται αλλιώς… Δεν μπορεί να έχασε το μυαλό του! Εκτός κι αν τον έχει επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό σατανικός παλιός Μητροπολίτης, γνωστός για την εμπάθεια του στον Χριστόδουλο και τους ανθρώπους του και τον έχει μεταλλάξει.