Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, εoρτάσθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Λέγοντας Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου εννοούμε την σύναξη των πιστών της Εκκλησίας για να τιμήσουν τον Τίμιο Πρόδρομο ως κατεξοχήν υπουργήσαντα στην Βάπτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Κατά την εορτή τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην Μονή του Τιμίου Προδρόμου, η οποία βρίσκεται στην Δυτική Όχθη του Ιορδάνη πλησίον του τόπου του Βαπτίσματος του Κυρίου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ως ο Προεξάρχων Λειτουργός Αρχιερεύς ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, συλλειτουργούντων των Ηγουμένων και Ιερομονάχων εκ των ομόρων Ιερών Μονών της περιοχής της Ιεριχούς, με την φροντίδα και επιμέλεια του ηγουμένου Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίου, ο οποίος συντέλεσε τα μέγιστα στην ανακαίνιση αυτής, με συλλογή δωρεών ευλαβών προσκυνητών και με την σημαντική οικονομική συμμετοχή του ηγουμένου Σαρανταρίου Όρους μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Γερασίμου.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης Αγιοταφίτες μοναχοί, μοναχές, και λίγοι λαϊκοί πιστοί εξ Ιεροσολύμων και εξ Ιεριχούς.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων