Η συγχωρητική ευχή προ της Αγίας Σαρακοστής στα Ιεροσόλυμα

Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Κυριακή της Τυρινής, 14 Μαρτίου 2021, 5:30μ.μ. στον μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αναγνώστηκε το Μικρό Απόδειπνο και προ της Απολύσεως, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος γονυκλινής ανάγνωσε στους γονυκλινείς Πατέρες Αρχιερείς, Ιερομονάχους, Διακόνους και Μοναχούς την Συγχωρητική Ευχή ως πράξη και εκδήλωση συγγνώμης, εν όψει της ενάρξεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία έχει οριστεί από την Εκκλησία ως περίοδος προσευχής για την υποδοχή του αγίου Πάσχα.

Μετά τη ανάγνωση της ευχής, ο Ιεροδιάκονος Συμεών έψαλλε «Επί των ποταμών Βαβυλώνος», έλαβε χώρα ο ασπασμός της χείρας του Μακαριωτάτου και η αλληλοσυγχώρηση των Αγιοταφιτών Πατέρων.

Αμέσως μετά οι Πατέρες ανεχώρησαν για τα κελλιά τους, στο κεντρικό μοναστήρι όπου θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη της Α΄ εβδομάδας των Νηστειών.

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, στις 2:30 μ.μ. τελέστηκε Κατανυκτικός Εσπερινός στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την Συγχωρητική Ευχή για τον ιερέα π. Χαράλαμπον Μπαντούρ, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού και τους βοηθούς τους, τους Αραβοφώνους πιστούς των Ιεροσολύμων, τις μονάζουσες του Πατριαρχείου και μέλη του προσωπικού του Ελληνικού Προξενείου και της Ελληνικής Παροικίας.

Την Συγχωρητική Ευχή ακολούθησε ο ασπασμός της χείρας του Σεβασμιωτάτου και η αλληλοσυγχώρηση μεταξύ των πιστών.