Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην έκθεση με τους Θησαυρούς της Αθωνικής Πολιτείας

Επίσκεψη στην έκθεση του έργου «Πέρασμα στο Φως- Ένα ψηφιακό ταξίδι στους Θησαυρούς της Αθωνικής Πολιτείας», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ΠτΔ συνόδευσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο συντονιστής του έργου «Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός» Κωνσταντίνος Πατσέας.

Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών Σίμωνος Πέτρας, Διονυσίου και Παντοκράτορος, καθώς και με τον Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο.

Η έκθεση «Πέρασμα στο Φως» παρουσιάζει σε ψηφιακή μορφή τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Αγίου Όρους. Προσβάσιμοι πλέον, μέσω της Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού, οι θησαυροί αυτοί μαρτυρούν την υπερχιλιετή αγιορείτικη ορθόδοξη παράδοση, μεταφέροντας το μήνυμα και την πνευματικότητα του Αγίου Όρους στον σύγχρονο κόσμο.

Μέσω διαδραστικών οθονών, ολογραμμάτων, παρουσιάσεων εικονικής πραγματικότητας, τρισδιάστατων προβολών και ψηφιακών περιηγήσεων, μέρος των ψηφιοποιημένων αυτών κειμηλίων «ζωντανεύει», δίνοντας στους επισκέπτες της έκθεσης τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία της μακραίωνης ιστορικής παράδοσης, καθώς και της καθημερινότητας της Αθωνικής Πολιτείας.

Πηγή: presidency.gr