Η Πρέβεζα εορτάζει τον Πολιούχο της, Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο (ΦΩΤΟ)

Πλήθος φιλευσεβών κατοίκων της έδρας της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ως και προσκυνητών απ’ όλη την Ήπειρο, συνέρρευσε το απόγευμα της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024 στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, όπου τελέσθηκε ο Μέγας τρισαρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, πλαισιούμενος από τους Μητροπολίτες Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και γειτονικών Ιερών Μητροπόλεων.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, αφού αναφέρθηκε στις αρετές του Πολιούχου Αγίου της Πρέβεζας, οι οποίες είναι η πίστη, η καρτερία και η υπομονή ευχαρίστησε ολοκαρδίως τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στην Ιερά Πανήγυρη.

Εν συνεχεία την διακονία του κηρύγματος του Θείου Λόγου ανέλαβε ο χοροστατών Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την πρόσκληση, αναφέρθηκε με εμπνευσμένο και εναργή λόγο στον εορταζόμενο Άγιο Χαράλαμπο, παίρνοντας αφορμή από το πρώτο ανάγνωσμα της ακολουθίας του Εσπερινού εκ του Προφήτου Ησαίου, το οποίο ομιλεί για τον μόνο και αληθινό Θεό, τον οποίο υπηρέτησε σε όλο του τον βίο ο Άγιος Χαράλαμπος. Κατακλείοντας, ανέφερε την ρήση του Αποστόλου Παύλου στην προς Κορινθίους επιστολή του: «μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς καγώ Χριστού», καλώντας τους πιστούς, να τιμούν τον Άγιο Χαράλαμπο, μιμούμενοι τον βίο και τις αρετές του, όπως και ο ιερός Χρυσόστομος προτρέπει.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος με Δημοτικούς Συμβούλους και εκπρόσωποι της Μονάδας Υποστήριξης «FOB ΑΚΤΙΟ» και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας.