Η πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ επισκέφτηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφτηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου/ 3 Δεκεμβρίου 2020, η νέα Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ/ Τελ Αβίβ, κ. Θεοδώρα Κωνσταντινίδου, συνοδευομένη από τον Ακόλουθο κ. Χρύσανθο Κωνσταντίνου.

Την νέα Πρέσβης υποδέχτηκαν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και Αγιοταφίτες Πατέρες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μίλησε στην κ. Πρέσβη για το Πατριαρχείο ως του πρώτου θρησκευτικού Χριστιανικού ιδρύματος της Αγίας Γης, το οποίο ενσάρκωσε την ιερά ιστορία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, όπου και επιτέλεσε συμφιλιωτικό και ειρηνευτικό έργο.

Είναι ο φύλακας πνευματικής αλλά και υλικής, φυσικής περιουσίας, τόσο των Ιεροσολύμων, όσο και άλλων περιοχών της Αγίας Γης.

Από τις πολιτικές Αρχών του Ισραήλ, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης αναγνωρίζεται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως το αρχαιότερο θρησκευτικό καθίδρυμα της Αγίας Γης και ο εκάστοτε Πατριάρχης αναγνωρίζεται από την επικύρωση της εκλογής Tου.

Η κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατον για την ενημέρωση και εκδηλωσε την διάθεση να συνεργαστεί με το Πατριαρχείο για την στήριξη και το όφελος του Πατριαρχείου και του έθνους και των νομίμων δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού.

Ο Μακαριώτατος πρόσφερε στην κ. Πρέσβη εικόνα του ανακαινισθέντος Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, όπου μετά την επίσκεψη η πρέσβης με τον Ακόλουθο κ. Κωνσταντίνου πήγαν για προσκύνηση.