Η Πνευματική σχέση του μακαριστού Μητροπολίτη Κινσάσας με την Ι.Μ. Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

O Μητροπολίτης Νικηφόρος (Μικραγιαννανίτης, κατά κόσμο Γεώργιος Κωνσταντίνου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1949.

Στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Χανίων, εκάρη μοναχός το έτος 1971 και χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυδωνίας καί Αποκορώνου Νικηφόρο, του οποίου έλαβε το όνομα, συνεχίζοντας παράλληλα τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 1999 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της ιδίας Σχολής.

Το 1977 εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος στη Σκήτη Μικράς Αγίας Άννης. Ακολούθησαν σημαντικοί σταθμοί στην εκκλησιαστική του διαδρομή με αποκορύφωμα την εκλογή του σε Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής το 2010.

Δεν ξέχασε όμως ποτέ τις πνευματικές του ρίζες και σε κάθε ευκαιρία βρισκόταν στα Χανιά διατηρώντας άριστες σχέσεις με τον σημερινό Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνό και τον καλό και αγαπημένο του φίλο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, σημερινό Ηγούμενο της Μονής, στην εις Επίσκοπο χειροτονία του οποίου, στις 15 Δεκεμβρίου 2019, ταξίδεψε από το μακρινό Κονγκό στη Πόλη για να είναι παρών στη χαρά του.

Μέχρι το τέλος της ζωής του ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικηφόρος ήταν ο Πνευματικός της Αδελφότητας της Αγίας Τριάδος που σήμερα πενθεί για την κοίμησή του.

Ο Μητροπολίτης Νικηφόρος αγάπησε την Κρήτη σαν δεύτερη πατρίδα του κι εκείνη του ανταποδίδει την αγάπη του θρηνώντας τον χαμό του.

Με απόφαση του Ηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες, πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στα Χανιά της Κρήτης για την κοίμηση του Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρου που από εκεί ξεκίνησε την εκκλησιαστική του διαδρομή όταν το 1971 εκάρη Μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε Διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Νικηφόρο που του έδωσε και το όνομά του.