Η Πέρθη εόρτασε τα Χριστούγεννα με λαμπρότητα και κατάνυξη

Η Πέρθη εόρτασε την εορτή των Χριστουγέννων μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και πνευματικής χαράς, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε και στις δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, τη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τονίζοντας από τα λόγια του Σεβασμιωτάτου το πόσο σημαντικό είναι «να γονατίσουμε μπροστά στη φάτνη του γεννηθέντος Χριστού όχι για να ζητήσουμε πράγματα για τους εαυτούς μας ή υλικά αγαθά, αλλ᾽ ούτε και θεραπεία από αρρώστιες και πανδημίες. Να ζητήσουμε ένα μόνο πράγμα από τον Χριστό: Να γίνεται στη ζωή μας το δικό Του θέλημα και όχι το δικό μας. Και, παράλληλα, μαζί με τους αγγέλους, να ψάλλουμε το: «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καί ἐπί γῆς εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία».

Στο τέλος, ο κ. Ελπίδιος τίμησε, εκ μέρους της ενορίας/κοινότητας του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Σταματίου, προσφέροντάς του ένα επιτραχήλιο ως δώρο για την ονομαστική του εορτή.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος ενημέρωσε το εκκλησίασμα ότι το απόγευμα των Χριστουγέννων θα αναχωρούσε για το Σύδνεϋ και πως θα μεταφέρει την αγάπη των πιστών της Δυτικής Αυστραλίας στον Σεβασμιώτατο.