Η Πάτρα τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο – Θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο

Με λαμπρότητα εόρτασε στις 25-26 Σεπτεμβρίου, το ιστορικό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου Πατρών, το οποίο τιμάται στο όνομα του Ηγαπημένου, Θεολόγου, φίλου Επιστηθίου και Παρθένου Μαθητή του Κυρίου, Ιωάννου του Ευαγγελιστού.

Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχε πλήθος ευσεβούς Λαού, προκειμένου και τον Θεόν να δοξάσουν και τον Θεολόγον Ιωάννην να τιμήσουν.

Στον Εσπερινό της Εορτής, αλλά και στον μεθεόρτιο Εσπερινό και στην ιερά Παράκληση, χοροστάτησε και μίλησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος αναφέρθηκε στην διδασκαλία του ιερωτάτου Μαθητή και εστίασε στο θέμα της αγάπης προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο και γενικώς στην εφαρμογή του λόγου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη ζωή μας.

Ανήμερα, τέλεσε την Θεία Λειτουργία εν πληθούση Εκκλησία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ιστορικό του Ιερού Ναού, τον οποίον ανήγειρε ο κλεινός Ιεράρχης των Πατρών, Ιερόθεος ο Μητρόπουλος όπως και το Επισκοπείο, εντός ενός έτους (1898-1899), ως ο ίδιος ο αοίδιμος Αρχιερεύς σημειώνει σε χειρόγραφο τετράδιο και ως αναγράφεται στην κτητορική επιγραφή.

Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος, είχε στενή πνευματική φιλία με τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος συνόδευσε κεκοιμημένο τον Ιερόθεο, από την Αθήνα στην Πάτρα και τέλεσε την εξόδιο Ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευγγελιστρίας Πατρών, εκφώνησε τον επικήδειο και τον ενταφίασε όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ιερού Ναού του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στο Επισκοπείο Πατρών.

Ο πολύς Ιερόθεος, προστάτευσε το κατατρεγμένο και εμπερίστατο παιδί από την Γρανίτσα (Νυμφασία) της Γορτυνίας, τον Γεώργιο Παρασκευόπουλο, μετέπειτα ηγιασμένον Ιεροκήρυκα και Διδάσκαλο των Πατρών, π. Γερβάσιο.

Ο Γερβάσιος στην κηδεία του Ιεροθέου, ως Γεώργιος ακόμη, γνωρίσθηκε με τον Άγιο Νεκτάριο και φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή ως Διάκονος Γερβάσιος, υπό την προστασία και την πνευματική καθοδήγηση του Αγίου Νεκταρίου.

Ο Μητροπολίτης μετά την ιστορική αυτή αναφορά, μίλησε περί του ηγαπημένου Μαθητού του Κυρίου και ανέλυσε θεολογικώς δίδοντας πρακτικές προεκτάσεις, τους όρους Ηγαπημένος- Παρθένος-Ευαγγελιστής-Θεολόγος.

Ευχαρίστησε τέλος όλους τους Κληρικούς και Λαϊκούς οι οποίοι εργάζονται πνευματικά και συνεργάζονται εν αγάπη, ώστε να τελούνται καθημερινώς όλες οι ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ως εις Μοναστήριον, μεταδιδόμενες από τον τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «ΛΥΧΝΟΣ» και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ, 88.4FM STEREO», ώστε να ωφελούνται πλείστοι όσοι άνθρωποι.