Η πανήγυρις του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του Νέου στην Μητρόπολη Κηφισίας

Η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του Νέου του Θαυματουργού του εν Νέα Μάκρη, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος εορτάστηκε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Εφραίμ Όρους Αμώμων Αττικής.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος αναφερόμενος εκτενώς στη θεολογική σημασία και μεγάλη αξία της αγιότητας.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός όρθρος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και εν συνεχεία πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Λήμνου κ. Ιεροθέου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου. Την ώρα του Κοινωνικού τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος με θέμα: “Η λατρεία και η εορτή ως έκφραση της Εκκλησίας”. Ακολούθησε σύντομη λιτάνευση στους χώρους της πανηγυριζούσης Ιερά Μονής.