Η οικεία Μητρόπολη δεν γνωρίζει για τις “εκκλησίες του Πούτιν” στην περιοχή Γκελεντζίκ

© ru.krymr.com

Του Κώστα Ονισένκο

Στην ταινία – έρευνα (https://www.youtube.com/watch?v=ipAnwilMncI) που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός και μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι (https://www.facebook.com/navalny/), στην οποία παρουσιάζεται ένα τεράστιο παλάτι που σύμφωνα με την έρευνα κατασκευάστηκε για λογαριασμό του Ρώσου προέδρου, εμφανίζονται και δύο ιεροί ναοί.

Στην τεράστια έκταση (στην παραθαλάσσια περιοχή Γκελεντζίκ) που υπάρχει γύρω από το κεντρικό κτίριο -εκτός από άλλα κτίσματα υπάρχει και μια μεγάλη εκκλησία. Σε άλλο σημείο, δίπλα σε αμπελώνες, υπάρχει και ένας μικρότερος ναός.

Όσον αφορά στον μικρότερο ναό, αυτός -σύμφωνα με τον Ναβάλνι- έχει εισαχθεί από την Ελλάδα “τούβλο – τούβλο” και έχει συναρμολογηθεί εκεί. Όσον αφορά στον μεγάλο ναό, δεν δίνονται άλλα στοιχεία.

Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε η ταινία – έρευνα (μέχρι σήμερα το πρωί είχε 93 εκατομμύρια προβολές στο YouTube), η τοπική Μητρόπολη, στην οποία ανήκει γεωγραφικά το παλάτι και η γύρω περιοχή, απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τις εν λόγω εκκλησίες.

Ο εκπρόσωπος τύπου της επαρχίας Νοβοροσσίσκι της Ρωσικής Εκκλησίας απαντώντας σε ερώτηση του “Open Media” δήλωσε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη του ναού, σε ποιον Άγιο είναι αφιερωμένος, αν έχουν γίνει θυρανοίξια, αν υπάρχει δυνατότητα να τελούνται εκεί λειτουργίες κ.λπ. Είπε ότι αυτοί οι ναοί δεν υπάγονται στη Μητρόπολη και ούτε έχει διατεθεί ιερέας για αυτές.

Εξάλλου, και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαψεύδει τα όσα του προσάπτει ο Αλεξέι Ναβάλνι στην έρευνα που αναρτήθηκε στο You Tube, δηλώνοντας ότι το ανάκτορο αυτό «δεν ανήκει ούτε σε μένα ούτε στην οικογένεια μου».

«Δεν είδα αυτή την ταινία απλά επειδή δεν είχα ελεύθερο χρόνο, αλλά είδα κάποια αποσπάσματα που επέλεξαν οι σύμβουλοι μου», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε με φοιτητές ΑΕΙ, και προσέθεσε : «Τίποτα απ’ όσα αναφέρονται σ’ αυτή την ταινία ως δική μου ιδιοκτησία, δεν ανήκει σε μένα ούτε στους συγγενείς μου και ποτέ δεν ανήκε».

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι θεωρείται ο νούμερο ένα πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν. Ο ίδιος είχε δηλητηριαστεί με το στρατιωτικού τύπου δηλητήριο Νοβιτσόκ (όπως επιβεβαίωσε η Διεθνή Οργάνωση για την απαγόρευση των Χημικών Όπλων – OPCW) και μέχρι πρότινος νοσηλευόταν στη Γερμανία.

Ο ίδιος επέστρεψε στη Ρωσία πριν λίγες ημέρες όπου και συνελήφθη στο αεροδρόμιο, μόλις προσγειώθηκε. Χιλιάδες Ρώσοι βγήκαν στους δρόμους στις 23 Ιανουαρίου απαιτώντας την απελευθέρωσή του.

© ru.krymr.com
© ru.krymr.com
© ru.krymr.com
© ru.krymr.com
© ru.krymr.com
© ru.krymr.com
© ru.krymr.com