Η Μύκονος τιμά την Παναγία την Γοργοϋπήκοο

Στο Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χὼρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται «φωτοείδες εκτύπωμα» της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, χοροστάτησε την Παρασκευή κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής και των Εφημερίων της νήσου και μεγάλου πλήθους Μυκονίων πιστών, εντός και εκτός του Ναού, του Αναλόγιου του Ναού περικοσμηθέντος από τον Γέροντα Δαμασκηνό και τη Συνοδεία του από το Κελλί των Αγίων Αναργύρων της Νέας Σκήτης του Αγίου Όρους.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στο Συναξάρι της Αγίας Εικόνος και τα γεγονότα που απέδειξαν την γοργή αντίληψη της Θεοτόκου στα αιτήματα των πιστών και υπογράμμισε ότι όπως ο απλοϊκός εκείνος μοναχός με τη δάδα του παρ’ ολίγον να αμαυρώσει την εικόνα της Θεοτόκου, έτσι και εμείς πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην αμαυρώνουμε την εικόνα του Θεού, που εντός ημών φέρουμε, με άτακτες πράξεις και συμπεριφορές!

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη για τον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως, τον φιλευσεβή Αναγνώστη κ. Δημήτριο Ασημομύτη, χάρη στον οποίο εκομίσθη εξ Αγίου Όρους η Εικόνα της Γοργοϋπηκόου στον Ιερό Ναό Παναχράντου, και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς για τον νέο μήνα Οκτώβριο.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.