Η μνήμη του ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στο Πέλαγος

Η μνήμη του αγίου, ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, εορτάστηκε την Τρίτη της Διακαινησίμου 26 Απριλίου 2022, στο χωριό Πέλαγος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κοντά στην Τρίπολη, του οποίου ο Ενοριακός Ναός είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελιστή Μάρκο.

Χθες, παραμονή της μνήμης του Αγίου, Δευτέρα της Διακαινησίμου 25η Απριλίου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, από Ιερείς της περιοχής.

Σήμερα, κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, με τη συμμετοχή Κληρικών της Τριπόλεως και της περιοχής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του νεοανεγερθέντος Ενοριακού Κέντρου του Ναού, ευρύχωρης αίθουσας εκδηλώσεων, που ανοικοδομήθηκε με τη συνδρομή δωρητών της ενορίας και ενοριτών. Προ των Εγκαινίων ομίλησε ο Εφημέριος της ενορίας π. Σωτήριος Αθανασούλιας, ευχαριστώντας τους δωρητές και όλους τους συντελεστές του έργου. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία του Πελάγους, στον ενοριακό Ναό, από τους σπανιώτατους Ναούς που υπάρχουν προς τιμήν του αγίου Αποστόλου Μάρκου, στους δωρητές και στους ενορίτες. Τέλος απέδωσε Ευεργετήρια Γράμματα σε δύο μεγάλους δωρητές της ενορίας, τον κ. Παναγιώτη Δημήτρουλα και την κ. Σταυρούλα Τούντα – Δημοπούλου, τιμώντας τους ιδιαίτερα.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, ο Πρόερδρος της Τοπικής Κοινότητος κ. Γεώργιος Μουλόπουλος, ο πρώην Περιφεριάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, άλλοι επίσημοι, δωρητές και πλήθος φιλεόρτων πιστών. Μετά την τελετή των Εγαινίων προσφέρθηκαν εδέσματα και γλυκίσματα σε όλους.