Η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη τιμήθηκε στο Βαθύ Αυλίδος

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη τιμήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 στον ομώνυμο του Αγίου περικαλλή Ναό στο Βαθύ Αυλίδος, με τη συμμετοχή των πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, των δασκάλων, καθηγητών και των μαθητών των σχολείων, και των πιστών της περιοχής.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος πλαισιούμενοι από κληρικούς της Μητροπόλεως και άλλων Μητροπόλεων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον εξωτερικό χώρο του Ναού έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής θεμελίωσης και εγκαινίων του Ιερού Ναού. Κατά τη Θεία Λειτουργία τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης και ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού κ. Γεώργιος Μαρίνης και κ. Νεκτάριος Γεραμάνης αντίστοιχα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος – Σωματείου “Εστία Μητέρας” Λιβαδειάς και ευχήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας, στις Γερόντισσες που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα, καθώς και σε όσους παρευρίσκονταν στην εκδήλωση καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία και δύναμη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην οικογένεια του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτη, τονίζοντας ότι εκείνη η εποχή γεννούσε άγιες οικογένειες και έκανε την σύγκριση με την σημερινή εποχή. Ανέφερε ότι στη σημερινή εποχή υπάρχει ηθική παρακμή και οι άνθρωποι αγρίεψαν, διότι εκδίωξαν το Θεό από τη ζωή τους και στη θέση του έβαλαν τον εγωϊσμό και τα δικαιώματά τους. Και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή στο Θεό με μετάνοια, διότι εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία. Επίσης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, μιλώντας με επαινετικά λόγια, και του ευχήθηκε χρόνια πολλά, ακάματα και άλυπα, ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ναού π. Αθανάσιο Γεραμάνη, με τον οποίο γνωρίζονται από παλιά, ενώ ευχήθηκε στον νέο Διάκονο να αγαπήσει το θυσιαστήριο και τον Επίσκοπό του.

Προ του δι’ ευχών ο Μητροπολίτης αφού ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς, τους πολιτικούς και στρατιωτικούς άρχοντες, τους δασκάλους και καθηγητές και τα παιδιά των σχολείων που προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο Ιωάννη κάλεσε όλους να κρατήσουν ότι, μας παρέδωσαν οι πατέρες μας, τις αξίες, τις παραμέτρους ζωής και τις σταθερές που παραλάβαμε και να στηρίξουν και ενισχύσουν την οικογένεια που γνωρίζουμε πανανθρώπινα ευχόμενος υγεία, ενότητα και συνεργασία. Επίσης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο που τίμησε με την παρουσία του την πανήγυρη του Ιερού Ναού και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ευχαρίστησε τον π. Αθανάσιο Γεραμάνη, καθώς και όλους όσοι διακονούν και προσφέρουν στον περικαλλή Ναό του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη.