Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Θεοδώρου θα γιορταστεί το Νιχώρι Βοσπόρου

© fanarion.blogspot.com

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Κουμαριώτισσας στο Νιχώρι Βοσπόρου ανακοίνωσε στους ενορίτες και Χριστιανούς ότι, την Τετάρτη, 17η Φεβρουαρίου 2021, στη γιορτή της μνήμης του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρα Θεοδώρου του Βυζαντίου, θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι από τον Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Αρχιερατικώς Προϊστάμενο της Περιφερείας Βοσπόρου.

Σύμφωνα με το fanarion.blogspot.com, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει ευλόγηση των κολλύβων του Αγίου και εορταστική δεξίωση.

Το απόγευμα της Τρίτης, 16η Φεβρουαρίου, στις 16:00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία από τον Μητροπολίτη.

Στον σολέα, θα εκτεθεί για προσκύνηση η λειψανοθήκη, που θα περιέχει τμήμα του μαρτυρικού υποκαμίσου του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρα Θεοδώρου του Βυζαντίου, ευλαβές αφιέρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.

Για τη σωστή εξυπηρέτηση των ευλαβών προσκυνητών, θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινήσει από την πλατεία του Κουρτουλούς, στις 9:15 και στην αποβάθρα του Μεγάλου Ρεύματος, στις 9:30, και μετά θα επιστρέψει στα ίδια σημεία.