Η Μνήμη των Αγίων Ιεραρχών Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου στο Φανάρι

© fanarion.blogspot.com

Ανακοινώνεται, ότι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προς την Ιερά μνήμη του Αγίων Πατρός ημών Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινούπολης, του Θεολόγου, των οποίων τα ιερά Λείψανα φυλάσσονται στον Πατριαρχικό Ναό, θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της Εορτής, την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, και ώρα 4.00 μ. μ..

Την επομένη, Δευτέρα, 25η Ιανουαρίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, όπου θα προεξέχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, και θα συλλειτουργήσουν, κατά την σε Επίσκοπο χειροτονία του Θεοφιλ. Εψηφισμένου Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνος.
Τα ιερά Λείψανα του Αγίου θα είναι εκτεθειμένα για προσκύνημα από τους ευλαβείς Χριστιανούς.
Ανακοινώνεται, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην Εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Πατρός Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσατνινούπολης, του Χρυσοστόμου, των οποίων τα ιερά Λείψανα φυλάσσονται στον Πατριαρχικό Ναό, θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της Εορτής, την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, και ώρα 4.30 μ. μ., και την Θεία Λειτουργία, την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, την ημέρα της Εορτής.

Κατά την έκπαλαι επικρατούσα τάξη, η Ιερή Εικόνα του Αγίου θα τοποθετηθεί επί του Πατριαρχικού Θρόνου, και τα ιερά του Λείψανα θα είναι εκτεθειμένα για προσκύνημα.