Η Μητρόπολη Ζάγκρεμπ καταδικάζει περιστατικό ληστείας σε σπίτι ιερέα στο Μπιέλοβαρ

Η Μητρόπολη Ζάγκρεμπ-Λιουμπλιάνας καταδίκασε σε ανακοίνωσή της το πρόσφατο περιστατικό ληστείας που συνέβη το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στο Μπιέλοβαρ. Το απόγευμα, ένας άγνωστος δράστης εισήλθε στο σπίτι της ενορίας όπου διαμένει ο πατέρας Stefan Maksimović με την οικογένειά του και έκλεψε χρήματα και κοσμήματα που τους ανήκαν.

Ευτυχώς, τη στιγμή της ληστείας, η οικογένεια του πατέρα Στέφαν δεν ήταν στο διαμέρισμα. Ωστόσο, αυτή η πράξη κλοπής, που λαμβάνει χώρα λιγότερο από δύο μήνες μετά την βεβήλωση της ορθόδοξης εκκλησίας του Μπιέλοβαρ όπου γράφτηκαν νεοναζιστικά σύμβολα αλλά και σύμβολα των Ούστασε, έχει προκαλέσει φόβο και αίσθημα ανασφάλειας όχι μόνο στην οικογένεια του ιερέα αλλά και στην ορθόδοξη κοινότητα και σε άλλους κατοίκους της περιοχής.

Σε απάντηση αυτών των θλιβερών γεγονότων, η Μητρόπολη μέσω της ανακοίνωσης καλεί τις κρατικές και αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν γρήγορα και να συλλάβουν τους δράστες που ευθύνονται και για τα δύο περιστατικά. Επιπλέον, καλούνται να ληφθούν επείγοντα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πατέρα Stefan Maksimović και της οικογένειάς του, καθώς και για την προστασία της ευρύτερης κοινότητας από περαιτέρω πράξεις εγκληματικότητας και εκφοβισμού.

Πηγή και φωτογραφία: Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία