Η Μητρόπολη Σάμου τίμησε τους Σαμίους Αγίους

Τη μνήμη των Σαμίων Αγίων εορτάζει και φέτος, για 26η συνεχή χρονιά, η Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών.

Τιμά τους αγίους Ερμογένη, Λέοντα και Ηράκλειο, Επισκόπους Σάμου, τον άγιο Γεώργιο τον Νεομάρτυρα, τον όσιο Παύλο τον Λατρινό, και τους αγίους μάρτυρες στρατιωτικούς Γρηγόριο, Θεόδωρο και Λέοντα.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε πανηγυρικός δισαρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου, χοροστατούντος του προσκληθέντος Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων των αγίων, στην παραλία της πόλης της Σάμου και τέλος αρτοκλασία και θείο κήρυγμα στην πλατεία Πυθαγόρα.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου, από 07:00-10:30 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου, τελέστηκε ο πανηγυρικός όρθρος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, και πανηγυρική δισαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντος του κ. Ευσεβίου.

Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αποδήμων.

Επίσης την Κυριακή, στις 20:00, πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση “Νησιώτικο Πανηγύρι” προς τιμήν των αποδήμων Σαμίων, στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα, με ζωντανή μουσική, από τους αδελφούς Γιαμαίους.

Την εκδήλωση πλαισιώσαν τοπικά χορευτικά με παραδοσιακό πρόγραμμα, ενώ ακολούθησε η πατροπαράδοτη “γιορτή”.

Πηγή και φωτογραφίες: samosvoice.gr