Η Μητρόπολη Πατρών για την εκλογή του Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών

Με αισθήματα μεγάλης χαράς και ευφροσύνης πληροφορήθηκε το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα της Ιεράς και Αποστολικής Μητρόπολης Πατρών την εκλογή και ανάδειξη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του εκ Πατρών έλκοντος την καταγωγή, Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Ανδρέου Σοφιανοπούλου, σε Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την προσωπική του χαρά, καθώς και του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς Πατραικού Λαού, για την προαγωγή του π. Ανδρέου, προς τον οποίον εκφράζουν θερές συγχαρητήριες ευχές και προσρήσεις, ώστε να καταστεί άξιος της μεγάλης τιμής της Αρχιερωσύνης και να λάμψει ως φως επί την λυχνία της του Κυρίου φωτοφόρου Καθέδρας, από το μαρτυρικό και αειλαμπές Φανάρι.

Η Εκκλησία των Πατρών, εκφράζει τον βαθύτατο σεβασμό και τις ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίον, για την εκλογή και ανύψωση ενός ακόμη εκ Πατρών Κληρικού του Οικουμενικού Θρόνου, σε Μητροπολίτη και την περιβολή, με την της Αρχιερωσύνης χάρη και τιμή, και δέεται υπέρ υγιείας και μακροημέρευσης του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου, προς δόξα Θεού και εύκλεια της Ορθοδοξίας συμπάσης.