Η Μητρόπολη Ηλείας δίπλα στους πυρόπληκτους – Διάθεση τριών δομών για την φιλοξενία τους

Με απόφαση του Μητροπολίτη κ. Γερμανού διατέθηκαν για την φιλοξενία τους τρεις δομές. Ήδη φιλοξενούνται από χθες οι πρώτοι στην φοιτητική εστία της Αγίας Φιλοθέης

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο δράμα το οποίο ζει όλη η Ηλεία, με τις καταστροφικές φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες και καταστρέφουν κατοικίες και περιουσίες, ενώ έχουν αφήσει χωρίς κατάλυμα αρκετούς πολίτες.

Έτσι με μια συγκινητική πρωτοβουλία της, η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός, αποφάσισαν να συνεισφέρουν στην ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Ηλείας ανταποκρίθηκε στο αίτημα που του υπέβαλλε τηλεφωνικά ο διοικητής του Γενικού νοσοκομείου κος Χρήστος Χριστόπουλος και κατόπιν συνεννόησης τους, αποφασίστηκε να διατεθούν οι δομές της Μητρόπολης για τη φιλοξενία και την σίτιση των πυρόπληκτων που έχουν μεγάλη ανάγκη, αφού είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οι κατοικίες τους, είτε αυτές έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.

Η Μητρόπολη Ηλείας λοιπόν, διέθεσε αμέσως τις δομές της για την φιλοξενία και την σίτιση των πυρόπληκτων και συγκεκριμένα αυτές της φοιτητικής Εστίας στη Αγία Φιλοθέη, της Ιεράς μόνης της Παναγίας Εισοδιώτισσας στον Αη Γιάννη και του ορφανοτροφείου του Αγίου Νικολάου Σπάτων. Ήδη έως χθες το μεσημέρι φιλοξενούνταν στην φοιτητική εστία στην Αγία Φιλοθέη 8 πυρόπληκτοι και αναμένονταν και άλλοι.

Ανδριάνα Δάνισκα : «Στηρίζουμε τους πυρόπληκτους με κάθε δυνατό τρόπο»

Για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» η κα Ανδριάνα Δάνισκα διευθύντρια της φοιτητικής εστίας Αγίας Φιλοθέης, που μας τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο σεβασμιότατος με το που ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία με τις φωτιές, επικοινώνησε με το νοσοκομείο του Πύργου και τον κο Χριστόπουλο, όπου μας ζητήθηκε η βοήθειά μας και έτσι πήραμε την απόφαση να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που είναι πυρόπληκτοι. Αυτό σημαίνει ότι τους στηρίζουμε με φάρμακα, με στέγαση και με τροφή και φυσικά με ότι άλλο θα χρειαστούν. Στο δικό μας το ίδρυμα μπορούμε να φιλοξενήσουμε μέχρι 35 άτομα σίγουρα, όμως υπάρχουν άλλες δύο δομές φιλοξενίας όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, η Παναγία Εισοδιώτισσα και ο Άγιος Νικόλαος Σπάτων. Αυτή τη στιγμή ήδη φιλοξενούμε οχτώ άτομα που είναι πυρόπληκτοι και περιμένουμε να έρθουν και άλλοι. Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πυρόπληκτων έχουμε συνεργασία με τον πατήρ Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου ο όποιος μας χορηγεί φαγητό και ότι άλλο χρειαστούμε, και φυσικά και με όλη τη Μητρόπολη».