Η Μητρόπολη Αξώμης κυκλοφόρησε το ημερολόγιο για 2021

Το πρώτο εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητρόπολης Αξώμης, για την νέα χρονιά 2021, κυκλοφορήθηκε από τις εκδόσεις “Σαΐτη”.

Το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο, προστάτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και στη συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμησή του (1920-2020).

Στο εξώφυλλο αποτυπώνεται η αυθεντική μορφή της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου. Αμέσως μετά προβάλλεται η Εγκύκλιος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου Β’ “Περί θεσπίσεως του 2020 ως έτους Αγίου Νεκταρίου” και στη συνέχεια μικρός πρόλογος του Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ.

Στις 64 σελίδες του ημερολογίου, καταγράφεται η επιτομή της βιογραφίας του τιμωμένου Αγίου.

Στη συνέχεια αποτυπώνεται το γενικό μηνιαίο εορτολόγιο του έτους, διανθισμένο με φωτογραφικό υλικό από την ποιμαντική διακονία της Μητρόπολης.

Επίσης, καταγράφονται όλα τα στοιχεία για την διοίκηση της Ι. Μητρόπολης Αξώμης, τους Ιερούς Ναούς στην Αιθιοπία, στο Τζιμπουτί, στην Ερυθραία και στη Σομαλία, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αδδίς Αμπέμπα, τις Ελληνικές Κοινότητες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και αθλητικές ενώσεις στις χώρες αυτές.

Αμέσως μετά αποτυπώνεται σε πλούσιο φωτογραφικό λεύκωμα το ιεραποστολικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης.