Η Μητρόπολη Αυστρίας στο πλευρό της Ουκρανίας

Έκκληση στους πιστούς της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας απηύθυνε με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Αυστρίας προκειμένου να συγκεντρωθεί βοήθεια για την Ουκρανία.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Αυστρίας ενημερώνει ότι  πέραν της οικονομικής βοήθειας “οι Ιερείς συγκεντρώνουν επίσης, με σκοπό να μεταφέρουν στην Ουκρανία, φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό, ζεστά ενδύματα και χρήσιμα αντικείμενα. Οι προσφορές σας θα γίνονται δεκτές στους χώρους του Ι. Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη (Fleischmarkt 13, 1010 Wien)”.

“Ας προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που άθελά τους βιώνουν στην Ουκρανία την απροσδόκητη και θλιβερή αυτή κατάσταση, συμβάλλοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ανακούφισή τους” τονίζει χαρακτηριστικά η Μητρόπολη.

Παρατίθεται η ανακοίνωση της Μητρόπολης Αυστρίας

Με βαθιά λύπη και συγκίνηση πληροφορούμεθα για τα πολεμικά γεγονότα στην Ουκρανία, για ένα πόλεμο που πριν λίγους μήνες θεωρούσαμε απίθανο να συμβεί.

Η σύρραξη αυτή έχει τραγικές συνέπειες: πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν η θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οικογένειες και μικρά παιδιά θα ξεριζωθούν από τη γη των πατέρων τους, άλλοι θα βρεθούν σε μεγάλη ανάγκη, θα τραυματισθούν η θα χάσουν ακόμη και τη ζωή τους. Προσευχόμαστε για εκείνους που υποφέρουν εξ αιτίας του πολέμου, για όλους όσους βιώνουν ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημίες. Ταυτόχρονα, ως χριστιανοί, καλούμαστε, στο μέτρο του δυνατού, να τους υποστηρίξουμε πρακτικά και να απαλύνουμε τον πόνο τους.

Η Ι. Μητρόπολη Αυστρίας παρακαλεί να στηρίξουμε έμπρακτα τους αδελφούς μας στην Ουκρανία καταθέτοντας χρήματα στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

Metropolis von Austria
IBAN: AT14 3200 0001 0660 4771
BIC: RLNWATWW
Betreff: Hilfe Ukraine

Οι Ιερείς μας συγκεντρώνουν επίσης, με σκοπό να μεταφέρουν στην Ουκρανία, φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό, ζεστά ενδύματα και χρήσιμα αντικείμενα. Οι προσφορές σας θα γίνονται δεκτές στους χώρους του Ι. Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη (Fleischmarkt 13, 1010 Wien).

Ας προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που άθελά τους βιώνουν στην Ουκρανία την απροσδόκητη και θλιβερή αυτή κατάσταση, συμβάλλοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ανακούφισή τους.

Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας ανταμείψει για τις προσφορές σας.