Η Μητρόπολη Αυστρίας δίπλα στους πληττόμενους Έλληνες

Δίπλα στους πληττόμενους αδέρφους στην Ελλάδα, στέκεται, όπως έπραξε και στο παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις ανάγκης απανταχού της γης, η Μητρόπολη Αυστρίας μαζί με την Εξαρχεία Ουγγαρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Αυστρίας:

Η Ελλάδα δοκιμάζεται και πάλι από πολλές, μεγάλες, καταστροφικές πυρκαιές. Ο εξαιρετικής εντάσεως και διαρκείας καύσωνας επιτείνει το ολέθριο φαινόμενο και καθιστά απρόβλεπτη την οριστική εξαφάνισή του. Εκτός από το φυσικό περιβάλλον, οι καταστροφές αγγίζουν τη ζωή, τις περιουσίες και τα υπάρχοντα χιλιάδων συνανθρώπων που επλήγησαν από τις φλόγες μέσα στην ίδια την οικογενειακή τους εστία.

Συλλυπούμεθα για τα παθήματα των αδελφών μας και συμπάσχομε για τις τραγικές απώλειες. Ιδιαιτέρως προσευχόμεθα ο Κύριος να δίδει υπομονή σε όλους εκείνους που καθ΄οιονδήποτε τρόπο δοκιμάζονται λόγω των πυρκαιών. Ομοίως προσευχόμεθα για την αποθεράπευση των τραυματιών και την ενίσχυση των πληγέντων καθώς και για την αποκατάσταση, εντός του συντομοτέρου δυνατού διαστήματος, των ζημιών.

Ενθαρρυντικό είναι εντούτοις το ότι οι δυσάρεστες και γεμάτες κινδύνους περιστάσεις έγιναν αφορμή να εμφανισθεί μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τους εν Ελλάδι δοκιμαζομένους από τις πυρκαιές. Από διάφορα μέρη της Ευρώπης και αλλαχού συνέρρευσαν στη χώρα πυροσβέστες,ιατροί και εθελοντές για να πολεμήσουν τη φωτιά και να συμπαρασταθούν στους πυροπλήκτους. Ευγνωμόνως μνημονεύομε την εξ Αυστρίας αποστολή εθελοντών και επιχειρησιακών οχημάτων καθώς και την σταλείσα στην Ελλάδα οικονομική ενίσχυση από άλλα κράτη, εκκλησίες και κοινωνικούς οργανισμούς που θα συμβάλει ασφαλώς σε πρώτη, άμεση αντιμετώπιση των ποικίλλων αναγκών.

Η Ιερά Μητρόπολις Αυστρίας μαζύ με την Εξαρχεία Ουγγαρίας, όπως έπραξε και στο παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις ανάγκης απανταχού της γης, επιθυμεί και κατά την παρούσα δύσκολη περίσταση να σταθεί στο πλευρό των πληττομένων αδελφών μας στην Ελλάδα.

Προκειμένου λοιπόν να ενισχυθεί ο ιερός αυτός σκοπός, παρακαλώ όλους τους πιστούς και τους φίλους της Μητροπόλεώς μας καθώς και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να συμβάλλει διά της ειλικρινούς και θερμής προσευχής αλλά και δι΄εμπράκτου και αποτελεσματικής συμβολής προς βοήθεια των εν Ελλάδι δοκιμαζομένων και εκείνων που αγωνίζονται για τη σωτηρία τους.

Εισφορές προς ενίσχυση των πυροπλήκτων κατατίθενται στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

Metropolis von Austria
IBAN : AT14 3200 0001 0660 4771
BIC : RLNWATWW
Betreff : Feuer Griechenland

Ευχόμεθα Κύριος ο Θεός να ανταποδίδει με τις ευεργεσίες Του την βοήθεια που προσφέρετε!