Αυστραλία: Η Ομογένεια «ντύνεται» στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας

Στα χρώματα της σημαίας της Ελλάδας, το γαλάζιο και το λευκό, θα φωτιστούν σημαντικά τοπόσημα της Μελβούρνης, στο πλαίσιο των εορτασμών της 200ής επετείου από την Ελληνική Επανάσταση.

Το παραπάνω ανακοίνωσε η πολιτειακή υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Ros Spence, γνωστοποιώντας επίσης ότι 23 σύλλογοι και οργανισμοί έλαβαν δωρεές από τη συνολική χορηγία ύψους 200.000 δολ. της κυβέρνησης Andrews, για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων για το 1821.

«Είμαι ευχαριστημένη για την υλοποίηση της εκλογικής μας δέσμευσης να χορηγήσουμε 200.000 δολ. για να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες της Βικτώριας να γιορτάσουν όσο καλύτερα είναι δυνατόν αυτό το σημαντικό ορόσημο», δήλωσε η κυρία Spence.

«Αυτή η χρηματοδότηση θα έχει ως αποτέλεσμα ένα εύρος από εκδηλώσεις και φεστιβάλ ανά τη Μελβούρνη, που θα μπορούν να απολαύσουν όλοι και θα επιδείξουν την πλούσια πολιτιστική διαφορετικότητα για την οποία είναι περήφανη η Βικτώρια, ενώ θα υποστηρίξουν παράλληλα την αναζωογόνηση της οικονομίας μας», πρόσθεσε.

H γαλανόλευκη θα κυματίζει επίσης και στο Δημαρχείο του Ράντγουικ στο Σύδνεϋ.

Τη σχετική απόφαση έλαβε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο του Ράντγουικ, μετά από πρόταση την οποία υπέβαλε η ομογενής σύμβουλος, κ. Alexandra Luxford.

Η απόφαση περιλαμβάνει ακόμη τη διοργάνωση επίσημης δεξίωσης προς τιμήν της ελληνικής κοινότητας και για την αναγνώριση της σημαντικής συμβολής της στην ανάπτυξη του Ράντγουικ.

Επίσης, ανήμερα της εθνικής εορτής των Ελλήνων πανό με την ελληνική σημαία και με έμβλημα για την επέτειο των 200 χρόνων θα ανεμίζουν πάνω από όλη την πόλη.

Πηγή: neoskosmos.com / vema.com.au