Η Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στο Κατάρ

Με την εφαρμογή των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, λόγω του covid-19, και κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τελέστηκαν οι ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ντόχας και στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρέχοντας με αυτόν το τρόπο την δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερους πιστούς.

Τις ιερές ακολουθίες τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος μετά του εφημερίου π. Δημητρίου. Πλήθος πιστών μετ’ ευλαβείας και κατανύξεως συμμετείχαν στην Θεία Κοινωνία, από διάφορες πόλεις του Εμιράτου.

Οι ακολουθίες τελέστηκαν στην Ελληνική, Αραβική, Σλαβονική, Σερβική, Ρουμανική και Αγγλική γλώσσα διά την πληρεστέραν συμμετοχήν του πολυγλώσσου ποιμνίου. Οι ιεροψάλτες απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο τους ύμνους και τα Εγκώμια της Μ. Παρασκευής στην Αραβική, Ελληνική και Σερβική γλώσσαν.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας της Αναστάσεως ακολούθησε η ευλογία των Πασχαλινών αυγών και ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και κόκκινα αυγά στους πιστούς, ευχόμενος την Πασχάλιο χαρά του Αναστάντος Χριστού.