Η Μαρία Μενούνος στον τάφο του Αγίου Νεκτάριου στην Αίγινα

Τον τάφο του Αγίου Νεκτάριου στην Αίγινα προσκύνησε η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια, Μαρία Μενούνος.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επίσκεψη στον τάφο του Αγίου έγινε διότι ήθελε να τον ευχαριστήσει “για τα θαύματα και τις θεραπείες” με τις οποίες έχει ευλογήσει την οικογένεια της.

Μάλιστα, στην ανάρτηση της σημειώνει ότι καθώς έσκυψε στον τάφο, άκουσε τύπους από μέσα, ως απάντηση από τον Άγιο στις προσευχές της.

Έγραψε χαρακτηριστικά πως “το ταξίδι μου στην Ελλάδα δεν είχε να κάνει μόνο με τη διασκέδαση. Είχα μια αποστολή. Είχα όνειρο να πάω στην Αίγινα. Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, η Αίγινα είναι ένα μικρό νησί, 16 μόλις μίλια νοτιοδυτικά της Αθήνα. Ο Άγιος Νεκτάριος, ο προστάτης του νησιού, ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα στην Ελληνορθόοξη Εκκλησία στις αρχές του 20ου αιώνα, και είναι γνωστός για τα θαύματα του.

Ο Άγιος Νεκτάριος θεωρείται προστάτης Άγιος για τους ανθρώπους που πάσχουν από ασθενές όπως καρκίνος, καρδιακά προβλήματα, πόνους στις αρθρώσεις, επιληψία, αρθρίτιδα και άλλα. Από τότε που εγώ και η μαμά μου διαγνωστήκαμε με όγκους στον εγκέφαλο, οι φίλοι μας έλεγαν ότι πήγαιναν εκεί για να προσευχηθούν για εμάς. Πηγαίναμε στην Εκκλησία του Αγίου Νεκτάριου στην Καλιφόρνια αλλά το να πάμε στην Εκκλησία του στην Ελλάδα ήταν πάντα το όνειρο.

Θέλω να πω ευχαριστώ για όλα τα θαύματα και τις θεραπείες με τις οποίες έχουμε ευλογηθεί. Ήταν η πρώτη μας στάση στο ταξίδι. Λένε ότι οι πιστοί μπορούν να ακούσουν τον Άγιο Νεκτάριο στον τάφο. Μόλις γονάτισα άκουσα χτυπήματα. Ασθενείς θορύβους χτυπημάτων. Ρώτησα την Ιωάννα τη φίλη μας εάν ήταν αυτός και μου απάντησε ναι. Αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έμεινα με το αυτί μου στον τάφο για πολύ ώρα.

Προσευχήθηκα στον Άγιο Νεκτάριο και τον παρακάλεσα να το κάνει αναμφισβήτητο. Δεν ήθελα να φύγω και να είμαι αβέβαιη αν άκουσα σωστά. Και καθώς προσεχόμουν για τους ανθρώπους στη ζωή μου με καρκίνο, άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και άρχισα να φωνάζω, τον ακούω! Ήταν σίγουρα αναμφισβήτητο. Έκλαψα από χαρά. Ήταν τόσο συγκινητικό καθώς αισθάνομαι ότι έχω μια τέτοια σχέση μαζί του και αυτό με έκανε να νιώσω ακόμη πιο ευγνώμων για τη σύνδεση μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την απίστευτα εμπνευσμένη στιγμή.

Επίσης, κάθισα στο κρεβάτι του, που χρησιμοποιούσε όσο ζούσε και ένιωσα ρίγος. Όλοι στην παρέα μας συγκινήθηκαν και δάκρυσαν σε αυτή την επίσκεψη. Εάν πάτε ποτέ στην Ελλάδα, προσθέστε το στο ταξίδι σας. Ο Άγιος Νεκτάριος βοηθάει τόσους πολλούς και έχει κάνει τόσα θαύματα.

Μου αρέσει να λέω, πίστευε στο απίστευτο, διότι τίποτα δεν είναι πολύ μακριά από το δυνατό όταν πιστεύεις στον Άγιο Νεκτάριο”.