Η κυβερνητική εμμονή για την «ατζέντα»

Η κουβέντα για τις ταυτότητες είναι σε εξέλιξη. Το πιθανότερο είναι πως, πράγματι, δεν διαθέτουν τσιπάκια και μικροσυσκευές γεωεντοπισμού. Όλο και κάποιος τεχνικός θα το είχε βγάλει στη φόρα.

Άλλωστε, όλα αυτά τα … καλούδια παρακολούθησης, τα κουβαλάνε τα έξυπνα κινητά μας αρκετά χρόνια πια. Ξέρουν που είμαστε, τι διαβάζουμε, τι αγοράζουμε και με ανοικτά μικρόφωνα μας σερβίρουν τις διαφημίσεις γι’ αυτά που θα καταναλώσουμε. Σκέφτονται πριν από εμάς για εμάς. Πρωτόγνωρα δεν είναι όλα αυτά. Στο Άγιο Όρος οι πιο πολλοί μοναχοί έξυπνα κινητά έχουν.

Ο μεγάλος αδελφός, που ο Όργουελ τόσο γλαφυρά περιέγραφε στο «1984», είναι παιδικό παραμύθι μπροστά στο φακέλωμα που ήδη μας κάνουν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Τώρα, απλά, θέλουν να το κάνουν και οι κυβερνήσεις.

Μόνο που εκεί που είχαμε ονοματεπώνυμο, οι νέες ταυτότητες θα μας «δώσουν» έναν αριθμό-κωδικό. Για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αντισταθούν και να μην πάρουν ταυτότητα όσοι διαδηλώνουν.

Μάλλον σταδιακά θα καταντήσουν σαν αυτούς τους αρνητές κινητών τηλεφώνων στη δεκαετία των ’00, οι οποίοι σήμερα έχουν δώσει τάμπλετ και στο πεντάχρονο εγγόνι τους.

Ποιος θα τολμήσει;

Αυτό που προκαλεί τόση εντύπωση είναι η απίστευτη επιμονή αυτής της κυβέρνησης να υιοθετήσει και να νομοθετήσει εδώ και τώρα σχεδόν ολόκληρη την ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ. Η ιεραρχία θέτει ως κόκκινη γραμμή των γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η κυβέρνηση το αναγάγει σε προτεραιότητα.

Ασφαλώς και να συζητηθούν δημοσίως και εκτενώς τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Ακόμη όμως δεν έχουμε βάλει το νερό στο αυλάκι με άλλα μείζονος σημασίας ζητήματα (ελληνοτουρκικά, παιδεία, υγεία, πολιτική προστασία κ.ά.).

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν άγχος με το αν θα περάσει ο νόμος. Η Εκκλησία παρακολουθεί μουδιασμένη. Απορημένοι πολλοί ιεράρχες για την κυβερνητική σπουδή. Μόνο που κανένας δεν τολμά να βγει μπροστά. Φοβούνται το κοινωνικό και το διαδικτυακό μπουλινγκ.

Τα πιστεύουν και τα κρατάνε μέσα τους. Ακόμη και όσοι αποδέχονται χωρίς πρόβλημα την ομοφυλοφιλία, είναι αντίθετοι στον γάμο των ατόμων ιδίου φύλου. Πώς να βγουν δημόσια να εκφράσουν την πλειοψηφία, όταν θα τους την «πέσει» η μειοψηφία και θα τους διαπομπεύσει; Γι’ αυτό και μέχρι στιγμής, τόσο επισήμως η Εκκλησία, όσο και ατομικά οι αρχιερείς, είναι διστακτικοί με το να εκφράσουν την γνώμη τους.

Η αριστερά ως … ΜΚΟ

Ήταν αναμενόμενο. Το πρώτο πράγμα που δήλωσε δημοσίως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η γνωστή καραμέλα. «Χωρισμός Εκκλησίας και κράτους». Δεν ξέρω πόσα γνωρίζει από οικονομικά και εφοπλιστικά ο νεαρός.

Από εκκλησιαστικά δεν έχει ιδέα. Από τους γνωστούς «αχάμπαρους». Σαν αυτούς της ομογένειας που νομίζουν πως θα κάνουν την Ελλάδα… Χάμπτονς. Για να είσαι άλλωστε τρέντι πολιτικά στις μέρες μας, πρέπει να βρίζεις το ράσο και να υιοθετείς άκριτα όσα ζητούν οι ΛΟΑΤΚΙ.

Αλήθεια τώρα που ψηφίζουν εκεί για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως θα έπρεπε να ξανα-θυμηθούν τον όρο αριστερά; Να δουν γιατί ο όρος ενέπνευσε στο παρελθόν σεβασμό και αντικατόπτριζε μια σειρά ιδεών και αξιών; Αδιάφορο αν τις υιοθετεί κανείς ή όχι.

Η αριστερά πρωτοπορούσε στα δικαιώματα, αγωνιζόταν για την πλειοψηφία. Τώρα πια τείνει να γίνει η αριστερά μια ΜΚΟ που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

“Μελχισεδέκ”

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια”