Η Κύθνος τίμησε την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Δρυοπίδα της Κύθνου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ , με τη λειτουργική συμμετοχή των δύο Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου κ. Στ. Γαρδέρη, του Αντιδημάρχου κ. Αντ. Κοκκιασμένου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωστ. Φιλιππαίου και πλήθους πιστών, ιδιαιτέρως δε πολλών παιδιών, ενώ το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Ναύαρχος επί τιμή κ. Αντώνιος Βαρώνoς.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ και χθες, κατά τον Εσπερινό, και σήμερα, κατά τη Θεία Λειτουργία, εκήρυξε το θείο λόγο, αφορμές λαβών από τo Καινοδιαθηκικό ανάγνωσμα και σήμερα την Ευαγγελική περικοπή.
Ειδικότερα, εχθές ομίλησε επί της ερωτήσεως του Κυρίου προς τον Απόστολο Πέτρο «φιλείς με, Πέτρε;» και εκάλεσε τους πιστούς και ιδιαίτερα τα παιδιά να αγαπήσουν το Χριστό, ο Οποίος είναι στήριγμα και βοηθός στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής.

Σήμερα, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στο ερώτημα του Κυρίου «τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι;» και παρεκάλεσε τους πιστούς να διακηρύσσουν με τη ζωή, τα λόγια και προπάντων τα έργα τους ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο οποίος ήλθε στον κόσμο για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία, ευχηθείς στους παρισταμένους για το θέρος.
Το εσπέρας, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.