Η Κυριακή των Βαΐων στην Μητρόπολη Ιωαννίνων

Η εορτή της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, εορτάσθηκε πανηγυρικά και συμφώνως προς την εκκλησιαστική τάξη, στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων την Κυριακή των Βαίων, 9 Απριλίου 2023.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό προσκυνηματικό Ναό του πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Το πρωί της εορτής της Βαιοφόρου, στον κατάμεστο από πλήθος πιστών, και λαμπροστόλιστο με «Βάια Φοινίκων», Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Μαξίμου, πλαισιούμενου από τον Ιεροδιάκονο και τους Ιερείς του Ναού.

Κατά την διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας παρέστησαν μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Διοικητής της VIII Μεραρχίας Ιωαννίνων, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Παππάς.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο νόημα και τους μεγάλους συμβολισμούς της σημερινής εορτής των Βαίων, ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και τέλος μοίρασε την ευλογημένη Δάφνη στους πιστούς.