Η Κυριακή των Μυροφόρων στο Κίεβο

© pomisna

του Κώστα Ονισένκο

Την Κυριακή των Μυροφόρων γιόρτασε σήμερα η Εκκλησία της Ουκρανίας. Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον καθεδρικό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο χοροστάτησε ο προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Στο μήνυμά του, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Επιφάνιος ευχήθηκε σε όλες τις πιστές της Εκκλησίας.

«Σε αυτή τη μέρα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις χριστιανές, οι οποίες χάρη στην πραγματική και έμπρακτη πίστη στο θεό, αυτοαπαρνούμενης αγάπης και ψυχικού σθένους υπηρετούν τον πλησίον τους και αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο», είπε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας.

Ο Επιφάνιος απέστειλε τις ευχές τους στις γυναίκες, λέγοντας: «Σε αυτή την ημέρα, που είναι εκκλησιαστική γυναικεία γιορτή, προσωπικά και από το σύνολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας σας συγχαίρω, πολύτιμες αδερφές εν Χριστώ.

Εσείς είστε οι σύγχρονες απεσταλμένες της ειρήνης και της αγάπης. Φροντίζετε καθημερινά τους συγγενείς και τους οικείους σας. Με αυταπάρνηση τελείτε ανιδιοτελώς τη διακονία σας σε ναούς και μοναστήρια, σε ιατρικά ιδρύματα κοντά στους ασθενείς και στα σύνορα του κράτους μας, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία του.

Όπου και να βρίσκεστε, όπου και να εργάζεστε, να θυμάστε ότι τις καλές σας πράξεις, που υλοποιούνται με χριστιανική αγάπη, τις βλέπει ο Παντοδύναμος. Σας ευχαριστώ πολύ για το γεγονός ότι, παρά τις διάφορες δυσκολίες της ζωής, συνεχίζετε να είστε αφοσιωμένες στον πολλαπλασιασμό του καλού».

© pomisna
© pomisna
© pomisna
© pomisna
© pomisna
© pomisna
© pomisna
© pomisna
© pomisna
© pomisna
© pomisna
© pomisna