Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και Σύναξη Ιεροπαίδων στην Μητρόπολη Σάμου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου, με επίκεντρο την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού Μαυαρατζαίων Σάμου.

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, Ιερούργησε και προέστη της Ακολουθίας της Σταυροπροσκυνήσεως στο παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος, μετόχη της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού, καθ΄ ότι το μεγαλοπρεπές Καθολικό παραμένει κλειστό και πληγωμένο από τον καταστρεπτικό σεισμό του 2020. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί Ιερατικών Κλήσεων». Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ανεφέρθη στην επιβαλλομένη καλλιέργεια των ιερατικών κλήσεων στα Νησιά.

Παρέστησαν Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Νησιού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με πρώτο τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και πλήθος Ευλαβών Προσκηνυτών της Ιεράς Μονής, οι οποίοι προσκύνησαν τον πολύτιμο θησαυρό της Μονής, τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο, δώρο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κυρίλλου του Β΄ του εκ Σάμου ορμωμένου.

Το απόγευμα ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό και στην Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μεσαίου Καρλοβάσου και μίλησε επίκαιρα.

Στα πλαίσια της εβδομάδος των Ιερατικών κλήσεων ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε σύναξη το Σάββατο 6 Απριλίου με ιερόπαιδες των Ενοριών της πόλεως της Σάμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Μίλησε με τα παιδιά και τους προσέφερε πατρικά τη διδασκαλία της Εκκλησίας για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Επίσης τους τόνισε την σημαντικότητα της διακονίας που επιτελούν εντός του ιερού βήματος. Απήντησε σε ερωτήσεις τους. Ευχαρίστησε τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη τους στην Τοπική Εκκλησία στη συνεχεία δε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Σάμου παρετέθηκε κέρασμα και ως ευλογία ο Μητροπολίτης προσέφερε στα παιδιά την Καινή Διαθήκη.