Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως από τον Μητροπολίτη Καρυστίας

Την 7η Απριλίου Γ’ Κυριακή των Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως με την ευκαιρία της εορτής της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στο καθολικό της ιεράς μονής Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου επαρχίας Κύμης, ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και εν συνεχεία την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μαζι του ήταν ο Αρχιμ. Αντώνιος Αγγελόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Άγγελος Βακαλόπουλος και οι διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής και Απόστολος Μπάκουλης.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε μέσα από την υμνολογία των ύμνων της εορτής της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού τον οποίο προβάλει η Εκκλήσια μέσα στο πνευματικό στάδιο της Αγίας Τεσσαρακοστής προς ενίσχυση των πιστών.

Στην Θεία Ευχαριστία συμμετείχαν η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Θεολογία Μοναχή μετά της μοναστικής αδελφότητος και οι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Αυλωναρίου.

Η Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Κάρυστο

Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως τελέσθηκε και στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στην πόλη της Καρύστου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ,στην οποία προεξήρχε ο εκ Στύρων Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Αρχιμ. Γεράσιμο Παρίση και τον Πρωτοπρ. Πέτρο Κρίσιλια, εφημέριο του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Νίκανδρος με θέμα την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, μεταφέροντας και τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Την εορτή τίμησαν μεταξύ των πολλών πιστών και ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος.

Φωτογραφίες: Μαρία Βυζανιάρη, Αριστειδης Καραβόλας, Ευάγγελος Τσαγκλής