Η Κυριακή μετά την Ύψωση στη Σμύρνη

Προσκυνηματική επίσκεψη στην γη της Ιωνίας πραγματοποίησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, συνοδευόμενος υπό των Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Διονυσίου Τζίτζιου, Πρωτοσυγκέλλου αυτού, και Ελλογιμ. κ. Αγνής Νικολαίδου, Προέδρου της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος Πριγκήπου, και Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, οι οποίοι περιηγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Σμύρνης και της Εφέσου αλλά και τα σεβάσματα της πίστεώς μας εκεί και στην Αλάτζατα, Τσεσμέ και Κιρκιντζέ.

Την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, μετά την Ύψωση, εκκλησιάστηκαν στον Ι. Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, κατά την τελεσθείσα υπό του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, Θεία Λειτουργία.

Μετά την απόλυση, ο κ. Βαρθολομαίος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τους επισκέπτες της Κοινότητας, και παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο όπως απευθύνει λόγους οικοδομής, ο οποίος μίλησε, στα ελληνικά και στα τουρκικά, περί του νοήματος του Σταυρού και του σταυρικού ήθους στη ζωή του Χριστιανού.

Κατά την Θεία Λειτουργία εκκλησιάστηκαν η Ευγεν. κ. Δέσποινα Μπαλκίζα, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη, μέλη της Ελληνικής Αποστολής στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος, και μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος, παρέστη δε και ο Μέγας Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως Σμύρνης Εντιμ. κ. Μεχμέτ Μπαστιγιαλή.