Η κοπή της βασιλόπιτας της Μητρόπολης και της Ελληνικής Κοινότητας Ζάμπιας

Το πρωί της Κυριακής 10 Ιανουαρίου μετά την Θεια Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης Ζάμπιας και της Ελληνικής Κοινότητας.

Ο Μητρόπολης Ζάμπιας κ.Ιωαννης αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε στο ποίμνιο του καλή χρονια, στην σύντομη ομιλία του, έκανε αναφορά στη θρησκευτική σημασία της εκδήλωσης και πως αυτή διαμορφώθηκε στο πέρασμα των χρόνων.

Αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες της Μητροπόλεως την χρονιά που πέρασε και επικεντρώθηκε στις νέες δράσεις για το 2021 με γνώμονα τον άνθρωπο. Επίσης ανακοίνωσε την διοργάνωση αφιέρωματικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση.

Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι στην Γιαννούλα Κονιδάρη.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος κ. Γ. Ηλιακόπουλος, ευχήθηκε στα μέλη της κοινότητας, καλή χρόνια, γεμάτη υπόσχεση και πίστη για καλύτερες μέρες, γεμάτες υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευημερία.

Επεσήμανε δε το μήνυμα του Μητροπολίτη Ζάμπιας για τους εορτασμούς των 200 χρόνων της δημιουργίας της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και έκανε έκκληση για ένωση και υποστήριξη των μελών για τις εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν.