Η Κομοτηνή γιόρτασε τα Ελευθέρια της

Το απόγευμα της 13ης Μαΐου  παραμονή της Εορτής των «Ελευθερίων» της Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της σεβασμίας και θαυμα­τουργού εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης, η οποία θησαυρίζεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή Βαθυρρύακος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και εν συνεχεία η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστα­τούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Το πρωί της Παρασκευής, 14ης Μαΐου., κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.

Εν συνεχεία τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως και ακολούθως η Επιμνημόσυνη Δέηση εις το Ηρώων της πόλεως.