Η Ιεραρχία τιμά τα “παιδιά” των Χαλκίδος και Δημητριάδος – Καταρτίστηκε το τριπρόσωπο για τη Μητρόπολη Γόρτυνος (upd)

(Φωτό αρχείου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:50

Καταρτίστηκε το τριπρόσωπο για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου 66 ψήφοι

Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης 39 ψήφοι

Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Στάθης 7 ψήφοι

 

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδριάζει σήμερα για να εκλέξει δύο νέους Αρχιερείς και, συγκεκριμένα, τους νέους Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Φαβορί όπως όλα δείχνουν -και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είναι οι Αρχιμανδρίτες Νικηφόρος Ευσταθίου για τη Μητρόπολη Γόρτυνος και Δαμασκηνός Κιαμέτης για τη Μητρόπολη Αιτωλίας, οι οποίοι θεωρούνται πρόσωπα κοινής αποδοχής από την πλειοψηφία της ιεραρχίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου, αδερφός του πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Χαλκίδος και αρχιερατικός επίτροπος Χαλκίδος, είναι πνευματικό παιδί του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Εκλέγεται σε μία Μητρόπολη, της οποίας ο προκάτοχος, μακαριστός Μητροπολίτης Ιερεμίας, υπήρξε σημαντική πνευματική προσωπικότητα.

Ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, έχει διατελέσει για 20 και πλέον χρόνια Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Δημητριάδος, όντας πνευματικό παιδί του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Η εκλογή του στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αποτελεί μια δικαίωση για τον Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό, ο οποίος δεν είχε εκλεγεί στη Μητρόπολη Φίλιππων, με την Ιεραρχία σήμερα να αποκαθιστά μια αδικία.

Χαρακτηριστικό είναι πως το τελευταίο διάστημα οι Μητροπολίτες Χαλκίδος και Δημητριάδος έδωσαν “αγώνα” επικοινωνώντας με τους Αρχιερείς, προκειμένου να ζητήσουν τη ψήφο και τη στήριξη τους για τους εν λόγω υποψηφίους.

Εντός των επόμενων ωρών η Ιεραρχία θα αναδείξει το τριπρόσωπο των εκλογών από το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα προκύψουν τα δυο συγκεκριμένα πρόσωπα, πνευματικά τέκνα δυο αξιόλογων Αρχιερέων, πρόσωπα που είναι επιλογή τόσο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου όσο και σχεδόν του συνόλου των ιεραρχών.

Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία Ελλάδος