Η εξομολόγηση του Σταμάτη Σπανουδάκη για τη σχέση του με τον Θεό και τη θρησκεία

Για τη σχέση του με τον Θεό και τη θρησκεία μίλησε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης.

Ο Σ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε για τον εθισμό του στα ναρκωτικά, και τον ρόλο που διαδραμάτισε η θρησκεία στη ζωή του.

Ο συνθέτης αναφέρθηκε στις σκοτεινές περίοδος της ζωής του- όταν πάλευε τον εθισμό του στα ναρκωτικά- αλλά και στον τρόπο που η πίστη τον βοήθησε να ξεφύγει:

«Οι αποτυχίες μέτρησαν με έκαναν καλύτερο. Ήμουν ροκάς στην Αγγλία νόμιζα ότι θα γίνω ροκ σταρ και έφαγα τα μούτρα μου. Όταν τελείωσε ο κύκλος του ροκ πήγα στη Γερμανία και σπούδασα σε αυστηρό κολέγιο μουσική. Εκεί έγινε η μεταστροφή μου στον Χριστό.

Πριν από αυτό υπήρξε μια δύσκολη περίοδος με ουσίες. Σκεφτόμουν ακόμα και την αυτοκτονία με την γυναίκα μου. Ένας άνθρωπος μου μίλησε για τον Χριστό. Γέλασα στην αρχή.

Όταν έφτασα σε άλλη μαυρίλα μίλησα στον Χριστό και είπα αν υπάρχεις δείξ’ το μου και εγώ θα σ’ ακολουθήσω και μου το έδειξε. Δεν εξηγείται με λόγια αυτό. Την επόμενη στιγμή πίστευα πως υπάρχει. Παράτησα τις σπουδές.

Μια Κυριακή είπα δεν αντέχω άλλο και πήγα σε μια μικρή εκκλησία. Πέφτω κάτω στη λειτουργία και αρχίζω να κλαίω και να λέω θέλω τον Χριστό και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί. Σηκώθηκα και ήμουν χριστιανός. Έπειτα διάβαζα τη Βίβλο δύο μήνες χωρίς να κουνιέμαι από το σπίτι και βρήκα απαντήσεις σε όλα» είπε.

Ο ρόλος της θρησκείας στη ζωή του

«Κάποια στιγμή ενώ παίζω έρχεται κάτι που ξέρω ότι δεν είναι δικό μου. Γονατίζω κλαίω και λέω: «Χριστέ μου, ευχαριστώ». Είναι ένα δώρο. Συγκινούμαι όταν έρθει αυτή η μελωδία. Περισσότερο συγκινούμαι την ώρα της έμπνευσης παρά στο χειροκρότημα» είπε ο συνθέτης.