Η επίσκεψη του Αποστολικού Δελεγάτου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την πρωΐ του Σαββάτου, 11 Δεκεμβρίου 2021, ο Αποστολικός Δελεγάτος- Νούντσιος, αντιπρόσωπος του Βατικανού στην Αγία Γη, Αρχιεπίσκοπος Adolfo Tito Yllana μετά του γραμματέως αυτού π. Natali επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η επίσκεψη του Αποστολικού Δελεγάτου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καθιερωμένης τάξεως επί τη προσφάτω αναλήψει των καθηκόντων αυτού.

Τον Αποστολικό Δελεγάτο δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος ως επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως πραγματοποιήθηκε συζήτηση περί του ευσεβούς λαού της εκκλησίας της Κύπρου, στην οποία το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει Εξαρχία. Την Εκκλησία της Κύπρου επεσκέφθηκε προσφάτα ο Πάπας Φραγκίσκος. Στην επίσκεψη αυτή μετείχε και ο Αποστολικός Δελεγάτος. Η Εκκλησία της Κύπρου φιλοξένησε πολλές συναντήσεις του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής (ΣΕΜΑ) και η νήσος Κύπρος δέχεται πρόσφυγες που ζητούν άσυλο, καθ’ ην στιγμήν αυτοί οι Κύπριοι είναι πρόσφυγες εκ της γενετείρας αυτών βορείας Κύπρου.

Κατά την επίσκεψή του ο Αποστολικός Δελεγάτος επέδωσε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ενθύμιο εκ της επισκέψεως του Πάπα στην Κύπρο, ο δε Πατριάρχης επέδωσε αυτώ εικόνα της Θεοτόκου της Γεσθημανής διά βοήθειαν εις την αποστολήν αυτού και τω Γραμματεί αυτού.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων